Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Παίζει σκάκι ο Πούτιν, αποσύροντας σημαντικό όγκο Στρατιωτικών δυνάμεων από την Συρία, αλλά παραμένει με σημαντική αεροπορική δύναμη και με τους S-400.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν ανακοίνωσε χθες βράδυ την αποχώρηση του μεγαλύτερου μέρους των ρωσικών στρατευμάτων που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία από τις 30 Σεπτεμβρίου του 2015.

Στη Γενεύη πραγματοποιείτε νέος κύκλος διαπραγματεύσεων μεταξύ αντιπροσωπείας της κυβέρνησης της Δαμασκού και της αντιπολίτευσης. Η κίνηση ματ του Πούτιν έρχεται να πιέσει τον προέδρο Μπασάρ Αλ-Ασαντ ώστε να διαπραγματευτεί το τέλος του πολέμου με τους αντικακαθεστωτικούς. Κάτι που μέχρι στιγμής η Τεχεράνη δεν θέλει και πιέζει τον Σύρο Πρόεδρο.

"Τουλάχιστον, για να επιτραπεί η παρακολούθηση της εκεχειρίας, η ρωσική πλευρά διατηρεί επί του συριακού εδάφους μια βάση πραγματοποίησης πτήσεων", σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Οι βάσεις που κρατά η Ρωσία στην Συρία είναι η κυριότερη αεροπορική βάση Χμέιμιμ, στην επαρχία της Λαττάκειας, το προπύργιο του προέδρου Μπασάρ Αλ-Ασαντ στη βορειοανατολική Συρία. Υπολογίζεται ότι σχεδόν τα μισά αεροσκάφη θα αποχωρήσουν εντός 48ωρου. 

Σκάφη του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού ήδη σπεύδουν στην Συρία, ενώ από χθες πολεμικά έχουν αρχίσει την άνοδο προς τον Βόσπορο με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ να έχουν αποσυρθεί τεχνητά στην γραμμή Άγιο όρος - Ηράκλειο Κρήτης, ώστε να μην υπάρξει κάποιο επεισόδιο.

Η κίνηση τακτικής αναλόγως και με το τι θα συμφωνηθεί στην Γενεύη μπορεί να διαβαστεί και διαφορετικά και σε πολύ μικρό διάστημα να δούμε εκ νέου Ρωσικές δυνάμεις στα εδάφη της Συρίας. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ήδη οι Ρωσικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή ξεπέρασαν τους 6 μήνες παραμονής και αυτό σε συνθήκες πολέμου και καθημερινής εμπλοκής σε πεδία μαχών σημαίνει κούραση, μικρές απώλειες, συντήρηση οπλικών συστημάτων, όλα αυτά είναι σοβαρά θέματα για μια χώρα που είναι και σε μια οικονομική δυσκολία όπως η Ρωσία που είχε στηρίξει όλα της τα έσοδα στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο που αυτό το διάστημα έχουν πάρει τον κατήφορο και δεν σταματούν πουθενά.

Για να αναγνωσθεί σωστά αυτή η κίνηση τακτικής της Ρωσίας, θα πρέπει να περιμένουμε το αποτέλεσμα της Γενεύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.