Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Μουζάλας σε Περιφερειάρχες και Δημάρχους για πρόσφυγες και λαθρομετανάστες: Εδώ θα μείνουν για αρκετά χρόνια..

Ζοφερό μέλλον σε σχέση με το προσφυγικό πρόβλημα εκτίμησε ότι θα υπάρξει για τα επόμενα τρία χρόνια στην Ελλάδα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας στη... σημερινή σύσκεψη που είχε με δημάρχους και Περιφερειάρχες, εκτιμώντας ότι τα σύνορα στην Ειδομένη δεν θα ανοίξουν σύντομα.

Σύμφωνα, δε, με τον ίδιο, η Ελλάδα για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, από χώρα τράνζιτ για τους πρόσφυγες θα μετατραπεί σε χώρα εγκατάστασης.

Ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους, ο κ. Μουζάλας χαρακτήρισε την κατάσταση «οξεία» και υπογράμμισε πως η Ελλάδα θα αναγκαστεί να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών, σύμφωνα με όσα προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες.

«Δεν είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Σε λίγο διάστημα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα καταλάβουν ότι δεν μπορούν να πάνε στις χώρες που θέλουν» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μουζάλας εκτίμησε ότι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα τα σύνορα στην Ειδομένη δεν θα ξανανοίξουν σύντομα, υπολογίζοντας, κεκλεισμένων των θυρών, ότι στην χώρα θα εγκλωβιστούν περισσότεροι από 100.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Την ίδια στιγμή, εξέφρασε την άποψη ότι σύντομα θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τους πρόσφυγες.

N-N

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.