Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Ενημέρωση για την Αεροπειρατεία από την Υπουργική Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων. Παραδόθηκε ο δράστης.



Η Υπουργική Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων ενεργοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή για τη διαχείριση της αεροπειρατείας στη πτήση MSR 181 από την Αλεξάνδρεια προς το Κάιρο (εσωτερική πτήση) στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Η κατάσταση έχει ως εξής στις 14:00 μμ:

- Δεν πρόκειται περί τρομοκρατίας. Πρόκειται περί ατομικής ενέργειας προσώπου ασταθούς ψυχολογικής κατάστασης.

- Παρόλα ταύτα, οι Αρχές της Δημοκρατίας λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τις ενέργειες του αεροπειρατή με γνώμονα τη διάσωση όλων των επιβατών και του πληρώματος. Στο αεροπλάνο παραμένουν 3 επιβάτες και 5 μέλη του πληρώματος. Όλοι οι υπόλοιποι έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

- Ειδική ομάδα της Αστυνομίας, εκπαιδευμένη στις διαπραγματεύσεις, διαπραγματεύεται με τον αεροπειρατή με σκοπό να πεισθεί να παραδοθεί

- Οι Αρχές έχουν ήδη παράσχει την απαιτούμενη φροντίδα στους απελευθερωθέντες επιβάτες και ήδη υπάρχει επικοινωνία με τις αρμόδιες προξενικές αρχές τρίτων χωρών
- Επισημαίνεται ότι παρά τις πληροφορίες που προέρχονται από ΜΜΕ, δεν έχουν εκκενωθεί εγκαταστάσεις εντός η πλησίον του αεροδρομίου.

14:24 Σύμφωνα με εικόνες τηλεοπτικών μέσων ένας από τους επιβαίνοντες πήδηξε από παράθυρο του πιλοτηρίου. Δευτερόλεπτα πριν τρεια πρόσωπα βγήκαν από την πόρτα και κατέβηκαν τη σκάλα. Αμέσως αστυνομικοί έτρεξαν και τους παρέλαβαν.

ΚΛΕΙΣΤΟ το Αεροδρόμιο Λάρνακας από τις 09.45 το πρωί, δεν εκτελούνται πτήσεις.

Παραδόθηκε ο δράστης στις Κυπριακές αρχές χωρίς να υπάρξει επέμβαση των ανδρών της Κυπριακής Αστυνομίας και της ΚΥΠ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.