Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Προκαλούν Aegean και Viva.gr. Προβάλουν τo τέμενος του Τεκκέ ως το ποιο σημαντικό αξιοθέατο της Λάρνακας!

Σήμερα ήρθε στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο το παρακάτω email, λέω ας το ανοίξω γιατί ως τίτλο έγραφε: "Ανακαλύψτε τη Λάρνακα από 35€, με Aegean!

Υπέθεσα ότι θα είναι κάποια ευκαιρία για το Πάσχα η το καλοκαίρι που έρχεται, και είπα ας ρίξω μια ματιά, δεν μου έχει λείψει βέβαια η Κύπρος, διότι την έχω επισκεφτεί αρκετές φορές και την έχω πάντα μες την καρδιά μου.

Ανοίγω το email... και βλέπω αυτό το έκτρωμα διαφήμισης!



Μα καλά ρε λεβέντες.. δεν είχατε κάτι άλλο να βάλετε; θέλετε να μας προκαλείτε σε κάθε σας βήμα; δεν γνωρίζετε τι έχει γίνει στην Κύπρο με την εισβολή; νομίζετε ότι θέλουμε να βλέπουμε τέτοιες εικόνες; 

Το ποιο ωραίο σημείο της Λάρνακας που είναι διάσημο ανά τον κόσμο είναι ο παραλιακός δρόμος με τους φοίνικες, γνωστός και ως Φοινικούδες. Δεν μπορούσατε να βάλετε μια τέτοια φωτογραφία; 



Αλλά γιατί να το κάνετε... πρέπει να περάσει στο μυαλό του Ελλαδίτη και του Κυπρίου(άθελα τους ηθελημένα; ποιο ξέρει!) ότι τελειώσατε, ως εδώ ήταν, η διάλυση της Κύπρου με την Ομοσπονδιοποίηση πρέπει να περάσει! και εσύ τουρίστα δεν επισκέπτεσαι έναν Χριστιανικό τόπο, αλλά έναν ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ! Δεν υπάρχει τίποτα Χριστιανικό εκεί που θα πας!

Πως και δεν έβαλαν κανέναν ομαδικό τάφο Ελληνοκυπρίων... ή καμία αφίσα του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου για την εισβολή στην Κύπρο.

Κύριοι και κυρίες των εταιριών AEGEAN και Viva.gr, η ΚΥΠΡΟΣ μαρτύρησε το 74... η ΚΥΠΡΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ, Η ΕΛΛΑΔΑ θρήνησε παλικάρια στις ηρωικές μάχες της ΕΛΔΥΚ! Παιδιά ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΕΤΑΧΤΗΚΑΝ ΣΕ ΛΑΚΚΟΥΣ... ΜΑΝΑΔΕΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ τους γιους τους και περιμένουν ακόμα και σήμερα στα συρματοπλέγματα να τους δουν. 

ΑΓΝΟΥΟΜΕΝΟΙ παραμένουν θαμμένοι σε ομαδικούς τάφους! 

Και εσείς εκεί ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ μέχρι ΤΕΛΟΥΣ... να βλέπουμε τεμένη!





Το Χαλά Σουλτάν Τεκκέ είναι μουσουλμανικό τέμενος που βρίσκεται 5 χιλιόμετρα από τη Λάρνακα της Κύπρου.

Χτίστηκε το 1787 για να ανακατασκευαστεί το 1816 προς τιμή της Ουμ Χαράμ. Εκεί σκοτώθηκε η Ουμ το 647 πέφτοντας από το άλογό της κατά την επίσκεψη της στο νησί στη διάρκεια της αραβικής επιδρομής του Μοαβία.


Προτείνω στα ανιστόρητα μυαλά των εταιριών AEGEAN & Viva.gr να ακούσουν την διήγηση του Ηρωϊκού Αντισυνταγματάρχη Παναγιώτη Σταυρουλόπουλο (ΧΑΛΑΡΗΣ)




Για την Ιερά Μονή Σταυροβουνίου ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ... μα γιατί, ΔΕΝ πρέπει να ακουστεί ότι η ΚΥΠΡΟΣ έχει Ορθοδόξους!! ΜΟΝΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ... ΜΟΝΟ!

Για τον ιστορικό ναό του Αγίου Λαζάρου στην ΛΑΡΝΑΚΑ, ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ, ε βέβαια, άλλωστε η ιστορία πρέπει να γραφτεί ΞΑΝΑ όπως την θέλουν κάποιοι.



Ο ιστορικός Ναός του Αγίου Λαζάρου κατασκευάστηκε στα τέλη του 9ου αιώνα σε μια ιερή τοποθεσία. Στο σημείο κατασκευής του τάφηκε για δεύτερη φορά ο Λάζαρος που αναστήθηκε κατά της γραφές από των Ιησού Χριστό. Η παράδοση λέει ότι ο τάφος του Λαζάρου βρέθηκε το 890 και τα λείψανα μεταφέρθηκαν το 898 από των Βυζαντινό Αυτοκράτορα Λέων ΣΤ΄ στην Κωνσταντινούπολη. Αργότερα κατά των 13ο αιώνα, κατά την διάρκεια της τέταρτης σταυροφορίας, τα λείψανα μεταφέρθηκαν στην Μασσαλία όπου και χάθηκαν. Σε ανταπόδοση για την Λάρνακα, από την μεταφορά των λειψάνων ο Αυτοκράτορας Λέων έχτισε την εκκλησία στο σημείο που βρέθηκε ο τάφος στα τέλη του 9ου με αρχές του 10ου αιώνα. Ο ναός είναι ένας από τους μόλις τρεις βυζαντινούς ναούς που διασώζονται στην Κύπρο μέχρι σήμερα. Στην πλούσια ιστορία του Ναού, άλλαξε χρήση αρκετές φορές, χρησιμοποιήθηκε ως Καθολικός κατά την Ενετική εποχή (13ο και 16ο αιώνα), ως τζαμί για ένα μικρό διάστημα μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης και για περίπου 200 χρόνια ως Καθολικός και Ορθόδοξος για να επιστρέψει στων αμιγώς Ορθόδοξο χαρακτήρα του κατά την σύγχρονη ιστορία. Σε όλη αυτήν την πορεία της ιστορίας έγιναν αρκετές αλλαγές, και προστέθηκαν αρκετά στοιχεία από την Καθολική αρχιτεκτονική όπως το καμπαναριό του ναού. Μια φωτιά το 1970 προκάλεσε αρκετές ζημίες στο εσωτερικό του ναού και οι εντατικές προσπάθειες ανακατασκευής της ζημιάς έφεραν στο φως ανθρωπινά λείψανα που προσδιορίστηκαν ότι ανήκουν στον Άγιο Λάζαρο κάτι που σημαίνει ότι δεν είχαν μεταφερθεί όλα τα λείψανα στην Κωνσταντινούπολη. Ο ναός παίζει σημαντικό ρόλο στην παράδοση της πόλης της Λάρνακας, και την Κυριακή του Λαζάρου η εικόνα του Αγίου γίνετε περιφορά στους δρόμους της πόλης.

ΑΥΤΟΙ ΣΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΑ... ΑΥΤΟΙ!

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ 

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ... 

ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ! 



Κλείνω με την αιματοβαμμένη σημαία της 32 Μ/Κ Μοίρας Καταδρομών της Κύπρου. Αυτή την σημαία να βλέπατε.. και αυτό το έκτρωμα διαφήμισης δεν θα το φτιάχνατε ΠΟΤΕ!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.