Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Κατάθεση Κατρή στις Κυπριακές αρχές:O Λεωνίδας Μπόμπολας έπρεπε να δώσει την συγκατάθεση του για να δοθούν οι μίζες στην Κύπρο.

Πηγή: RIK

Την εκτίμηση ότι οι συλλήψεις Μπόμπολα και Λώλου ίσως οδηγήσουν τις έρευνες για τις μίζες στο σκάνδαλο των Χυτά Πάφου και Χυτύ Κόσιης σε πιο υψηλα ιστάμενους από τον Δήμαρχο Λάρνακας και τον τέως Δήμαρχο Πάφου, εκφράζουν οι ανακριτικές αρχές.
Στην κατάθεσή του, ο Πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Χελέκτορ, Αθανάσιος Κατρής, κατονομάζει τον υιό του ιδρυτή του ομίλου Μπόμπολα, Λεωνίδα Μπόμπολα ως το άτομο που έπρεπε να δώσει την συγκατάθεση του για να δοθούν οι μίζες στην Κύπρο. Επιβεβαιώνει επίσης τα όσα έχουν αναφέρει οι Κοκότσης και Γιαννακόπουλος για μίζες που έχουν δοθεί τόσο σε στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης σε Πάφο και Λάρνακα όσο και του υπουργείου εσωτερικών, δίνοντας λεπτομερή στοιχεία και ποσά.

Ο Κατρής εμπλέκει επίσης τον διευθυντή της εταιρείας ENVIROPLAN Θεοφάνη Λώλο στο σκάνδαλο. Στοιχεία για το σκάνδαλο φέρεται να έδωσε και ο Σάββας Βέργας, ο οποίος πέραν του ότι παραδέχθηκε την ενοχή του, παρέδωσε στους ανακριτές χαρτί, στο οποίο αναγράφεται ο τρόπος διαμοιρασμού της πρώτης μίζας που έλαβε το 2009 ύψους 150 χιλιάδων ευρώ. Μέρος των χρημάτων αυτών φέρονται να έλαβαν ο Ευτύχιος Μαλεκίδης, που επίσης έχει καταδικαστεί για την υπόθεση του ΣΑΠΑ και δύο λειτουργοί του υπουργείου εσωτερικών. 

Ο εξεταστής της υπόθεσης εξέφρασε την εκτίμηση ότι εντος της επόμενης εβδομάδας οι ανακριτικές αρχές θα είναι σε θέση να καταχωρήσουν την υπόθεση στο δικαστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.