Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Ίμβρος γη Ελληνική

gr
Η Ίμβρος κατοικείται από 300 ανθρώπους, η πλειοψηφία των οποίων είναι πάνω από 65 χρονών στη ηλικία. Εξακολουθούν να ζουν ανάμεσα σε 7000 Τούρκους κάτω από αβάσταχτες συνθήκες. Εξακολουθούν να παραμένουν Έλληνες, να κρατούν τις εκκλησιές ανοιχτές, τα σπίτια τους φιλόξενα και τους κήπους τους γεμάτους με μυρωδάτα λουλούδια. Gioktseada είναι οι μοχθηροί στρατιώτες της Ανατολής που έχουν καταστρέψει το νησί βιάζοντας την ιστορία του και τον πολιτισμό του.

H Ίμβρος ΠΟΤΕ δεν θα τους δεχτεί. Θα παραμένουν ξένοι στον τόπο μας, χωρίς σπίτι, φτωχοί και μίζεροι.

Είναι αποδεδειγμένο το γεγονός ότι για 2500 χρόνια η ιστορία της Ίμβρου είναι στενά συνδεδεμένη με αυτή της Ελλάδας. Ο Όμηρος το απέδειξε αυτό στην Ιλιάδα του, όπου ανέφερε ότι η Ίμβρος χρησιμοποιήθηκε ως βάση από τους Έλληνες στη διάρκεια του Τρωϊκού πολέμου. Το 494 π.Χ ο Μιλτιάδης αποβιβάστηκε στην Ίμβρο και κατοίκησε εκεί μαζί με τους Αθηναίους. Υπήρξε επίσης και μια συμμαχία μεταξύ Ίμβρου και Αθήνας στη διάρκεια του Πελλοπονησιακού πολέμου (475-431 π.Χ.)

Μετά την πτώση του Βυζαντίου, ένας Ίμβριος αξιωματούχος συμφώνησε με τον Σουλτάνο να παραδώσει το νησί στην Οθωμανική Αυτοκρατορία με την προϋπόθεση ότι οι Τούρκοι θα επιτρέψουν την επιβίωση των Ελλήνων στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου. Αυτό έγινε μέχρι το 1912 όταν και ελευθερώθηκαν από το Ελληνικό ναυτικό. .

Η χρυσή δεκαετία των κατοίκων του νησιού ξεκινά τον Νοέμβρη του 1912 όταν οι Ελληνικές δυνάμεις ενσωμάτωσαν de facto τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος κάτω από το Εθνικό Στέμμα. Βάσει του 34ου άρθρου της συνθήκης των Σεβρών, η Ίμβρος θα παρέμενε ως Ελληνικό νησί! Παρόλα αυτά, η Άγκυρα ποτέ δεν αναγνώρισε το 34ο άρθρο όπως διατυπώθηκε παραπάνω. Μετά την ήττα του Ελληνικού στρατού το 1922, οι Τούρκοι είχαν την ευκαιρία να ξαναδιαπραγματευτούν το status των νησιών του Βόρειου Αιγαίου Το 1964 τα Ελληνικά σχολεία έκλεισαν, η γη απολλοτριώθηκε και ένας μεγάλος ψυχολογικός πόλεμος ανάγκασε την πλειοψηφία των Ελλήνων να εγκαταλέιψουν το σπίτι τους και να ζητήσουν άσυλο στην Ελλάδα.

Όλα αυτά ήταν μέρος ενός μυστικού προγράμματος με τον κωδικό αριθμό 7/9421. Το πρόγραμμα ονομαζόταν "eritme programi" -πρόγραμμα εξόντωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.