Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Επίθεση κατά των ξένων διπλωματών στην Τουρκία εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν. Δεν καταλαβαίνει τίποτα ο Σουλτάνος!

Κάποιοι από του ξένους Πρέσβεις παρέστησαν στην δίκη των δύο δημοσιογράφων, οι οποίοι κατηγορούνται για κατασκοπεία από την Τουρκική Κυβέρνηση.

Η πρώτη ακρόαση για τον Καν Ντουντάρ, αρχισυντάκτη της Cumhuriyet και του Ερντέμ Γκιουλ, δημοσιογράφου επικεφαλής της εφημερίδας στην Άγκυρα, έγινε την Παρασκευή, σε μία αίθουσα γεμάτη από δημοσιογράφους, ακαδημαϊκούς, αλλά και μερικούς ξένους διπλωμάτες, κατά κύριο λόγο Ευρωπαίους.

Οι δύο δημοσιογράφοι κατηγορούνται για προπαρασκευαστικές πράξεις για ανατροπής της κυβέρνησης. Η εφημερίδα Cumhuriyet τον προηγούμενο Μάιο δημοσίευσε βίντεο το οποίο δείχνει την τουρκική μυστική υπηρεσία(ΜΙΤ) να βοηθά τη μεταφορά όπλων στη Συρία, το 2014.

Ο Ερντογάν έξαλλος με τους ξένους Πρέσβεις έβαλε εναντίον τους, λέγοντας τα εξής: «Οι πρόξενοι στην Κωνσταντινούπολη πήγαν στη δίκη. Ποιοι είστε; Τι δουλειά είχατε εκεί; Η διπλωματία έχει συγκεκριμένους τρόπους. Αυτή δεν είναι η χώρα σας. Εδώ είναι Τουρκία», είπε ο Ερντογάν σήμερα, απευθυνόμενος σε επιχειρηματίες στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το Reuters.

«Μπορείτε να κυκλοφορείτε εντός του κτιρίου του προξενείου και μέσα στα όριά του. Αλλά για οπουδήποτε αλλά χρειάζεστε άδεια», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.