Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Χαμένη η Ευρώπη στην συμφωνία που δεν ήρθε ποτέ, με την Τουρκία. Η Ελλάς περιμένει το τυρί της Γερμανίας και η υπόλοιπη Ευρώπη μια απόφαση στις 17-18 Μαρτίου

Η Άγκυρα στην χθεσινή Σύνοδο Κορυφής ζήτησε:
• Την επιστροφή όλων των παράτυπων μεταναστών που πέρασαν από τη Τουρκία στην Ελλάδα πίσω στη Τουρκία. 

Όχι τους πρόσφυγες.. αλλά τους παράτυπους μετανάστες, δλδ μερικές εκατοντάδες.

• Την εφαρμογή του σχεδίου για απελευθέρωση των θεωρήσεων βίζα για τους Τούρκους πολίτες.

Η χαρά των Τούρκων και ιδιαιτέρως του Ερντογάν που το ζητούσε από την πρώτη στιγμή που πήρε την ηγεσία της χώρας στα χέρια του. Το κύμα των Τούρκων που θα δεχτεί η Ευρώπη δεν θα έχει προηγούμενο και εδώ η Ελληνική πλευρά τα πράγματα δεν τα εξέτασε σωστά, αφού η Θράκη παραμένει μέχρι και σήμερα στο μάτι της Άγκυρας. Όταν ήδη στον Έβρο η τοπική παραγωγή έχει περάσει στο γιο του Σαδικ αλλά και άλλων μειονοτικών που δεν έχουν και τα καλύτερα αισθήματα προς την χώρα μας.

• Την εκταμίευση των 3 δις και επιπλέον χρηματοδότηση για τους Σύρους πρόσφυγες. 

Η Τουρκία εκτός των 3 δις ευρώ, καταφέρνει να πάρει και άλλα χρήματα που όπως ανέφεραν Ολαντ και Σουλτς το επιπλέον ποσό μπορεί να φτάσει και σε άλλα 3 δις Ευρώ. Και το νούμερο κανείς δεν ξέρει που θα σταματήσει.
• Το άνοιγμα ενταξιακών κεφαλαίων της Τουρκίας.
Ποια κεφάλαια θα ανοίξουν; η Ελλάδα γνωρίζει; Είναι αλήθεια ότι ζήτησε τα κεφάλαια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της Εξωτερικής πολιτικής; αλήθεια υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία; δεν το ήξερα...! δλδ η Κυπριακή Δημοκρατία θα πει ναι στο άνοιγμα κεφαλαίων προς την Τουρκία;

• Την πιθανότητα δημιουργίας ζώνης ασφαλείας στη Συρία.

Το να μπει δλδ η Τουρκία στα Κουρδικά εδάφη.. γι αυτό μιλάμε και για καμία ζώνη ασφαλείας.
• Την μετεγκατάσταση προσφύγων από τη Τουρκία στην ΕΕ με τη φόρμουλα «ένας προς ένα». 

Ποιος άνθρωπος που ζει στην Ευρώπη θα θελήσει να πάει στην Τουρκία; η Ευρώπη αναρωτήθηκε;

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κορυφής, όπου επίσημη καλεσμένη ήταν η Τουρκία, χθες υπέστη τον απόλυτο διασυρμό από τον Σουλτάνο Ερντογάν και τον Ιμάμη Νταβούτογλου. Η Χώρα μη μέλος της Ε.Ε. κάθισε στο ίδιο τραπέζι με το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΡΥΦΗΣ της Ε.Ε. και δεν συζήτησε αλλά απαίτησε τις παραπάνω διευκολύνσεις-προτάσεις που μόλις σας έγραψα. Η Ευρώπη με απλά λόγια αποφάσισε να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με την Τουρκία ενώ η ίδια δεν ξέρει τι να αντιπροτείνει! Όπως εύκολα καταλαβαίνεται η Ευρώπη χθες πέραν του διασυρμού... γελοιοποιήθηκε με τον ποιο σκληρό και αδίστακτο τρόπο στα μάτια όλου του Μουσουλμανικού κόσμου, αυτό άλλωστε ήθελε να πετύχει ο Ερντογάν.

Τι θα κερδίσει η Τουρκία από αυτά που ζήτησε; Όταν δεν ξέρει το Συμβούλιο κορυφής της Ε.Ε. φανταστείτε πόσα θα καταφέρει να κερδίσει η Τουρκία, έχοντας απέναντι της, καφενόβιους τύπους που πηγαίνουν στα συμβούλια κορυφής απλά και μόνο για να καταγραφεί η παρουσία τους.

Και τι θα γίνει; στις 17 με 18 Μαρτίου, θα επαναληφθεί η κωμωδία.. με την Ευρώπη να προσπαθεί να απαντήσει στους εκβιασμούς της Τουρκίας, παραδίδοντας τα πάντα, δήθεν προς όφελος της σταθερότητας της Ευρώπης.

Και ζήσαμε εμείς σκατά και αυτοί καλύτερα.

ΥΓ.1 Τα σύνορα με τα ΣΚΟΠΙΑ, μέχρι και τις 17-18Μαρτίου θα παραμείνουν με τεχνητό τρόπο κλειστά. 

ΥΓ.2 Τα στρατόπεδα-κέντρα φιλοξενίας θα πολλαπλασιαστούν, ήδη στην Ήπειρο ετοιμάζονται 5 και συγκεκριμένα στο παλιό Μουσικό Γυμνασίου Δολιανών, η μαθητική εστία στο Τσεπέλοβο, τον αεροδιάδρομο του παλιού Στρατιωτικού Αεροδρομίου Κατσικά, το ανενεργό στρατόπεδο Πετροπουλάκη στη Φιλιππιάδα και την αγροτική περιοχή Λουτρό Πρέβεζας, κοντά στην Μυρσίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.