Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

Πενθήμερη κράτηση εναντίον 11 υπόπτων διέταξε το Επ.Δικαστήριο Πάφου για την υπόθεση ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης. Ψάχνουν και τον Μπόμπολα...

Διάταγμα κράτησης πέντε ημερών εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον των 11 υπόπτων για την υπόθεση ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης.

Για την υπόθεση παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον Δικαστηρίου οι Δημήτρης Πατσαλίδης, οικονομικός διευθυντής του Δήμου Πάφου που τελεί σε διαθεσιμότητα, Μιχάλης Πάντης που είναι το πρόσωπο που επιβλέπει τις εργασίες στο ΧΥΤΥ Κόσιης, τους λειτουργούς του Υπουργείου Εσωτερικών, Αντώνης Κουρουζίδης, Στέλιος Παπαδόπουλος και Χρηστάκης Πέτρου, που απαρτίζουν την επιτροπή προσφορών, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης, ο πρώην λειτουργός του Υπουργείου Εσωτερικών, Γιώργος Κουλαππής, ο υιός του Νίκος Κουλαππής, ο Ιmad Baqleh πολιτικός μηχανικός από την Ιορδανία, ο πρώην Δ/ντης της ελλαδικής εταιρείας Helector Δημήτριος Γιαννακόπουλος και ο Αθανάσιος Κατρής.

Ενώπιον δικαστηρίου προσάγεται σήμερα ο Αθανάσιος Κατρής, ο οποίος καταζητείτο από την Αστυνομία ως ύποπτος για την υπόθεση του ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης.

Ο Αθανάσιος Κατρής, ο οποίος συνελήφθη χθες κατά την άφιξή του στην Κύπρο, από το 2003 - 2012 ήταν διευθύνων σύμβουλος της Helector ΑΕ, μητρική της Helector στην Κύπρο και φέρεται να ενεπλάκη στα έργα ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης, δηλαδή στην προκήρυξη, κατασκευή και έναρξη λειτουργίας των μονάδων.


Ο Κατρής έφτασε χθες στην Κύπρο μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας αυτοβούλως και ακολούθως συνελήφθη από τις κυπριακές αστυνομικές αρχές, οι οποίες αναμένεται να αρχίσουν άμεσα το ανακριτικό έργο.

Η αστυνομία εξέδωσε εντάλματα σύλληψης εναντίον του επικεφαλής του ελλαδικού ομίλου Λεωνίδα Μπόμπολα, του επίσης Ελλαδίτη Θεοφάνη Λώλου της εταιρείας μελετών Ενβαϊρομένταλ και του τέως γενικού διευθυντή του ΣΑΠΑ Ευτύχιου Μαλεκίδη, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης έξι χρόνων αναφορικά με υπόθεση χρηματισμού για το αποχετευτικό της Πάφου.

Πηγές ΡΙΚ - ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.