Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Ποια είναι τα μηνύματα που ήθελε να περάσει ο Αλέξης Τσίπρας με το σημερινό του μήνυμα-διάγγελμα προς την Ευρώπη και στους Έλληνες

Ο Πρωθυπουργός επέλεξε σήμερα να μιλήσει προς τον Ελληνικό λαό και να τον ενημερώσει για την κατάσταση που έχει μπροστά του αυτή τη στιγμή και πως αυτή μπορεί να διαμορφωθεί μέσα στο επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα.

Επέλεξε έστω και έμμεσα να ζητήσει συγνώμη για την ταλαιπωρία των ηλικιωμένων που περίμεναν σήμερα στις ουρές για να πάρουν μέρος από την σύνταξη τους(που όμως έχει πιστωθεί ολόκληρη στους λογαριασμούς τους). Τους ενημέρωσε ότι αυτή η ταλαιπωρία δεν είναι μόνο ευθύνη της κυβερνήσεως αλλά και της Ευρώπης με την άτεγκτη στάση που κρατάνε όλο αυτό τι διάστημα.

Δεσμεύθηκε προς τον Ελληνικό λαό ότι την επομένη του δημοψηφίσματος θα παλέψει όπως είπε για γρήγορη λύση σύμφωνα και με τα δεδομένα που θα έχει στα χέρια του από την απόφαση του Ελληνικού λαού. Δεσμεύθηκε ότι το δημοψήφισμα δεν είναι κατά της Ευρώπης αλλά κατά της λύσης που μας προτείνουν οι δανειστές και τόνισε ότι η πρόταση από τους θεσμούς κατατέθηκε με την μορφή του τελεσιγράφου και δεν υπήρχαν δυνατότητες διαπραγμάτευσης.

Τόνισε επίσης την ανάγκη για συμμετοχή και επιλογή στο ΟΧΙ, ένα ΟΧΙ που όπως ο Πρωθυπουργός τόνισε θα δυναμώσει τα διαπραγματευτικά ατού της Κυβερνήσεως και θα δώσει λύσεις στην διαπραγμάτευση.

Με απλά λόγια.. ο Πρωθυπουργός ζήτησε μεγάλη συμμετοχή και μεγάλο ποσοστό στο ΟΧΙ, ένα ικανοποιητικό ποσοστό για το ΟΧΙ ώστε να μπορέσει την επόμενη μέρα να πάει στις Βρυξέλλες και να διαπραγματευτεί με ισχύ θα είναι ένα ποσοστό της τάξεως 65 με 70%.
.
Ο Πρωθυπουργός έστειλε σκληρό μήνυμα στην Ευρώπη ότι δεν θα κάτσουμε να σας ακούμε για πολύ ακόμα και ότι η λύση είναι μόνο μέσα στο Ευρώ, γιατί πολύ απλά ΔΕΝ έχετε το δικαίωμα να μας πετάξετε έξω και δεν επιθυμούμε εμείς να αποχωρήσουμε όπως εμμέσως μας προτείνουν οι Γερμανοί και δορυφόροι αυτών.

Και απάντησε στους Ευρωπαίους υπονομευτές ότι τα σχέδια τους για αριστερή παρένθεση θα διαψευστούν με εκκωφαντικό τρόπο την Κυριακή. Τόνισε επίσης ότι η οικονομική ασφυξία που μας επέβαλαν δεν έχει ιστορικό προηγούμενο στην Ευρώπη και ότι οι πρακτικές αυτές πρέπει να μείνουν πίσω αν θέλουν οι εταίροι να βρεθεί μια συμβιβαστική αλλά και δίκαιη λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.