Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Πάει και αυτός.. αποφυλακίζεται ο αιώνιος και πάνσοφος τέως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Παπαγεωργόπουλος.

Αποφυλακίζεται ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Εκμεταλλευόμενος τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, ο τέως δήμαρχος είχε προσφύγει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο και κάνοντας επίκληση στην πιστοποίηση που έλαβε, σύμφωνα με την οποία έχει αναπηρία μεγαλύτερη του 67%, ζητούσε να αποφυλακιστεί.

Το Συμβούλιο έκανε δεκτή την αίτηση, υιοθετώντας -μάλιστα- τη προηγούμενη πρόταση της αντιεισαγγελέως Αλεξάνδρας Ανδρέου που είχε ανάψει το «πράσινο φως» για την αποφυλάκισή του.

Ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών από το Εφετείο για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου κι από το Φεβρουάριο του 2013 εξέτιε την ποινή του στις δικαστικές φυλακές Διαβατών.

Ήδη έχει εκτίσει περισσότερο από το 1/5 της ποινής των 12 ετών, που ήταν προϋπόθεση για να αποφυλακιστεί με τον νέο νόμο.

Εντός της ημέρας αναμένεται να βγει από τις φυλακές.

(Πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.