Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Τακτικές Χαμάς και Ισλαμικού Κράτους εντός Αθηνών…

Πηγή http://www.defence-point.gr/news/?p=133107
17/07/2015 00:05

Στα «ψιλά» δείχνει να περνάει, χωρίς να γίνεται συνείδηση η σπουδαιότητά τους, οι αναφορές που έρχονται από τις αρχές ασφαλείας που αφορούν στις τακτικές που χρησιμοποίησαν οι αντιεξουσιαστές κουκολοφόροι στις ταραχές που σημειώθηκαν έξω από το ελληνικό Κοινοβούλιο…

Όπως έγινε γνωστό, μια ομάδα 250-300 κουκουλοφόρους διείσδυσε στην ειρηνική πορεία αντιπάλων της έγκρισης της συμφωνίας με τους δανειστές και εξαπέλυσαν επιθέσεις με βόμβες μολότοφ και πιστόλια εκτόξευσης φωτοβολίδων εναντίον των ΜΑΤ.

Φυσικά, οι γνωστές φωνές άρχισαν να διαμαρτύρονται για την παρουσία των Μονάδων Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ) για την προστασία της περιοχής γύρω από το Κοινοβούλιο, προφανώς θεωρώντας ότι η ελληνική κοινωνία θα πρέπει να καταστεί όμηρος των συγκεκριμένων καλόπαιδων, τα οποία όποτε δεν συμφωνούν είτε με κάποιο μέτρο, είτε ακόμα και με την κυβέρνηση που έχει εκλέξει ο ελληνικός λαός, θα καίνε την Αθήνα και τις περιουσίες αθώων πολιτών.




Η πιο αποκρουστική εξέλιξη όμως, είναι η αντιγραφή τακτικών που συναντά κανείς είτε στη Γάζα, είτε… στις περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος, δηλαδή τη χρήση «ανθρώπινων ασπίδων», ώστε να κρύβονται καθιστώντας δύσκολη την εξουδετέρωσή τους, λόγω των εύλογων φόβων για «παράπλευρες απώλειες».

Εξαιρετικά ανησυχητική είναι και η χρήση πιστολιών εκτόξευση φωτοβολίδων, με τους εγκληματίες που τα έφεραν να εκτοξεύουν φωτοβολίδες κατά των δυνάμεων ασφαλείας, ακόμα και με ευθείες βολές, που θα μπορούσαν ακόμα και να σκοτώσουν.

Αρχικά θα πρέπει να επαινεθεί η Αστυνομία και οι όποιες εμπλεκόμενες υπηρεσίες διότι διέθεταν τις κατάλληλες πληροφορίες για τις κινήσεις που σχεδίαζαν οι εγκληματίες – ταραξίες (η ελληνική νεολαία όπως ανέφεραν γελοιωδώς αθεράπευτοι πολιτικοί υποστηρικτές τους) και προέβησαν σε κινήσεις αποτροπής των σχεδίων τους, με σημαντική επιτυχία, αφού οι ταραχές έληξαν σχετικά νωρίς.

Όμως, θα πρέπει να γίνει σοβαρή συζήτηση για το πως θα αντιμετωπισθούν όσοι π.χ. πυροβολούν με τα προαναφερόμενα πιστόλια. Θεωρούμε δεδομένο, ότι η απάντηση των αρχών ασφαλείας θα μπορούσε να περιλαμβάνει μια ποικιλία μη φονικών όπλων, με στόχο την εξουδετέρωση των επικίνδυνων αυτών εγκληματιών, χωρίς ενδεχομένως συναίσθηση της φονικότητας των μεθόδων που μετέρχονται.

Μόνο εάν εξουδετερωθούν και συλληφθούν οι εν λόγω, θα ορθωθεί τείχος αποτροπής ώστε όσοι ονειρεύονται τη μετατροπή τους σε «επαναστάτες κατά της παγκοσμιοποίησης» ή άλλα παρόμοια φαιδρά, να λάβουν το κατάλληλο μήνυμα από την ελληνική Πολιτεία.

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 25 από τις 38 προσαγωγές ατόμων που έγιναν χθες το βράδυ, από την Αστυνομία, για τα επεισόδια στην Πλατεία Συντάγματος. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.