Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Plan B και στα Σώματα Ασφαλείας.. το αποκάλυψε ο Γ.Πανούσης. Τι είπε; το λογικό...

Σε μία αποκάλυψη-βόμβα προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης το πρωί, λέγοντας πώς του είχε ζητηθεί να λάβει μέτρα και να προετοιμαστεί για ένα ενδεχόμενο Grexit. Η αποκάλυψη αυτή επιβεβαιώνει το defencenet.gr που είχε γράψει για απόρρητη διαταγή της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να φυλάσσονται στόχοι πολιτικοί και οικονομικοί, αλλά και όσους υποστήριξαν πώς υπήρξε plan B για Grexit, αλλά την τελευταία στιγμή, άγνωστο γιατί, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να συνθηκολογήσει με τους δήμιους-δανειστές.

«Εμένα μου είχε ζητηθεί να προετοιμαστώ και ήμουν έτοιμος για ένα Grexit», δήλωσε ο κ. Πανούσης σε τηλεοπτική εκπομπή και πρόσθεσε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η κυβέρνηση είχε plan B,«η Αστυνομία πρέπει να έχει πάντα κάποιες εκδοχές. Το υπουργείο μας δεν θα παρήγαγε τη δραχμή. Αυτές είναι αποφάσεις άλλων οργάνων. Αν όμως αποφασιζόταν να βγούμε έπρεπε η Αστυνομία να είχε ένα σχέδιο. Και είχε. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είχε αποφασιστεί το Grexit».

Με την απάντηση αυτή του κ. Πανούση, και μετά τα λεγόμενα του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη φαίνεται πως υπήρχε ένα εναλλακτικό σχέδιο, που προέβλεπε ακόμη και την επιστροφή στη δραχμή, αλλά ο πρωθυπουργός αποφάσισε την τελευταία στιγμή να στρίψει το καράβι και να πάει σε άτακτη υποχώρηση παρ’ ότι το 62% των Ελλήνων έλεγε όχι σε ένα νέο μνημόνιο. Το τι πραγματικά συνέβη είναι θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί, αν και ορισμένα κομμάτια του παζλ αρχίζουν να φαίνονται. Όπως είπε επίσης ο κ. Πανούσης η κυβέρνηση γνώριζε πριν το δημοψήφισμα πώς υπάρχει ενδεχόμενο να κλείσουν οι τράπεζες.

Σε ερώτηση πάντως για τον αν ως μέλος του υπουργικού συμβουλίου ο κ. Πανούσης είχε ενημέρωση πώς πάμε σε Grexit απάντησε αρνητικά. «Μου ζητήθηκε να είμαι έτοιμος σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Ήμουν έτοιμος ήδη εγώ», απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη όταν ρωτήθηκε αν του είχε ζητηθεί να είναι σε ετοιμότητα για τις τράπεζες στο δραματικό υπουργικό συμβούλιο όταν ανακοινώθηκε πως πάμε σε δημοψήφισμα.

Σε ερώτηση πόσοι αστυνομικοί είχαν τοποθετηθεί έξω από το Νομισματοκοπείo, ο κ. Πανούσης απάντησε: «Αυτό δεν ισχύει. Κανέναν». «Ξέρετε, στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται, υπήρχε κίνδυνος στο Αιγαίο, είναι και οι τζιχαντιστές» πρόσθεσε.


Σχόλιο: Τι είπε; το απολύτως λογικό.. ότι η ΕΛ.ΑΣ. είχε εκπονήσει σχέδια για την περίπτωση που η χώρα θα έμπαινε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Τίποτα το φοβερό και τρομερό.. ήταν τα παλιά σχέδια που εκπονήθηκαν μετά τα γεγονότα με τον Γρηγορόπουλο, τα οποία επικαιροποιήθηκαν πριν λίγο καιρό. Αυτό θα έλειπε να μην υπήρχε σχέδιο... 

Τα σχέδια είναι δυο.. «Πολυδεύκης» και «Νέμεσις»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.