Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Μήνυμα Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για τα θύματα στο Μαρί



Με φορτισμένη τη μνήμη και την καρδιά, μνημονεύουμε τα εύτολμα παλικάρια της Εθνικής Φρουράς, της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ που στο απόγειο της νιότης τους οι πλείστοι, έδωσαν τη ζωή τους σε εντεταλμένη για την πατρίδα, υπηρεσία.

Η οδύνη μας για τον τραγικό, όσο και άδικο χαμό των ηρώων μας, θα προκαλεί παντοτινά τις συνειδήσεις μας. Πραγματικά σαν ερινύα θα κυνηγά την κρατική ανεπάρκεια και την αμέλεια της Πολιτείας, αλλά και θα οδηγεί τα βήματά μας στο δρόμο για το μέλλον της πατρίδας μας.


Συμπάσχουμε στον πόνο και τη θλίψη και συμμεριζόμαστε το θυμό και την οργή των γονιών, των συζύγων, των παιδιών και των αδελφών όσων άδικα και τραγικά χάθηκαν για να σηκώσουν στους ώμους τους πολιτικές και διοικητικές ευθύνες και ανεπάρκειες που δεν τους αναλογούσαν.

Υποκλινόμαστε με σεβασμό στη μνήμη τους επαναλαμβάνοντας τη συγνώμη μας για όλα εκείνα που οφείλαμε ως Πολιτεία να πράξουμε αλλά παραλείψαμε. Θέλω να επαναλάβω τη διαβεβαίωση πως δεν θα επιτρέψουμε ποτέ ξανά να επαναληφθούν ανάλογα σφάλματα και η χώρα μας να ζήσει παρόμοιες τραγωδίες.

Η αποφράδα εκείνη ημέρα δεν σηματοδοτεί μόνο το χρέος μας για απόδοση τιμής σε όσους πρόσφεραν τη ζωή τους στη διάσωση του κύρους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σηματοδοτεί και την υποχρέωση λογοδοσίας και ανάληψης ευθυνών εκ μέρους των αρχόντων της Πολιτείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.