Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Από σήμερα σε ισχύ οι κάρτες αλληλεγγύης.

Σε περισσότερα από 5.000 καταστήματα τροφίμων θα μπορούν να χρησιμοποιούνται από σήμερα οι κάρτες αλληλεγγύης, που αφορούν τους 146.360 δικαιούχους του επιδόματος σίτισης.

Η κάρτα αλληλεγγύης είναι η προπληρωμένη κάρτα που εκδίδει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τη συνεργασία της Εθνικής Τράπεζας, στο πλαίσιο των παροχών του προγράμματος αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης.

Απευθύνεται στους δικαιούχους του επιδόματος σίτισης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για αγορά τροφίμων σε επιχειρήσεις εμπορίας τροφίμων στην Ελλάδα.

Η κάρτα που θα παρέχει την επιδότηση σίτισης, θα πιστώνεται με το ποσό των 70 ευρώ μηνιαίως για μεμονωμένο άτομο, προσαυξανόμενο κατά 30 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας έως όμως το ποσόν των 200 ευρώ.

Όσοι δεν καταναλώσουν ολόκληρο το ποσό εντός του μήνα, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το υπόλοιπό τους και τον επόμενο μήνα μαζί με το νέο ποσό που θα έχει πιστωθεί. Και μετά το πέρας του προγράμματος θα υπάρχει κάποιο χρονικόν διάστημα που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ποσό που δεν έχει καταναλωθεί.

Εφόσον το κατάστημα υπάγεται σε μία από τις προβλεπόμενες επιχειρήσεις και έχει ήδη μηχάνημα POS για πιστωτικές κάρτες μέσω του οποίου αποδέχεται κάρτες MasterCard, αυτόματα συμμετέχει στο πρόγραμμα. Αυτό αναφέρει η Εθνική Τράπεζα σε ανακοίνωση της.

Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιούν με την Κάρτα Αλληλεγγύης αγορές μόνο σε επιχειρήσεις εμπορίας τροφίμων εντός Ελλάδος και ειδικότερα στις παρακάτω κατηγορίες:

Καταστήματα τροφίμων,

Μανάβικα,

Κρεοπωλεία,

Ιχθυοπωλεία & delicatessen

Παντοπωλεία & supermarket

Φούρνοι – Αρτοποιεία

Ψιλικατζίδικα – Γαλακτοπωλεία



Υπενθυμίζεται ότι η διανομή των καρτών από τα ΚΕΠ είχε αρχίσει από την περασμένη Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.