Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Το ellada kupros επειδή δεν χαϊδεύει αυτιά... θα μοιράσει πόνο για τις φωτιές στον αστικό ιστό.

Σχετικά με την φωτιά στην δασική περιοχή του Υμηττού..

Πρώτον: θα συμφωνήσω απόλυτα με την παρακάτω φωτογραφία-μήνυμα


Τα δάση ήταν εκεί που ήταν χρόνια τώρα, δεκαετίες... εμείς εισβάλλαμε σε αυτά, εμείς οι άνθρωποι κόψαμε τα δάση, τα κάναμε οικόπεδα και τα νομιμοποιούσαμε με τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Εμείς οι πολίτες της Ελληνικής δημοκρατίας ψηφίζαμε τους διεφθαρμένους πολιτικούς που ξέραμε ότι μόλις ορκιστούν βουλευτές δεν θα περάσει πολύ, που μέσα σε ένα άσχετο νομοσχέδιο θα περάσουν και κάποιες διατάξεις ΔΩΡΑΚΙΑ για αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων γύρω από τον αστικό ιστό.

Και δεν είναι μόνο ο Υμηττός.. και η Πεύκη πχ είναι ακριβώς το ίδιο.. η Εκάλη το ίδιο, η Πολιτεία το ίδιο.. η Κηφισιά το ίδιο.. η Πεντέλη το ίδιο.. δάση ήταν εκεί. Δάσος ήταν και στο Βύρωνα και στην Αργυρούπολη που μπήκε η πυρκαγιά.

Εμείς φταίμε που καταστρέψαμε τα δάση και χτίσαμε γύρω τους...  δεν φταίει κανένα άλλος. Και να μην ψάχνουμε Υπουργούς και γραμματείς για να βγάλουμε τα απωθημένα μας. 

Τα δάση των Αθηνών.. τα κάναμε ως λαός... οικόπεδα. Πρέπει να πούμε την αλήθεια!

Κάποτε κάποιοι παρανόμησαν.. και σήμερα έρχονται να ζητήσουν και τα ρέστα, ε δεν πάει έτσι αδερφέ... τώρα θα υποστείς τις συνέπειες, ας μην έχτιζες μέσα στο δάσος, δεν σου φταίει καμία πολιτεία για το ότι είσαι παράνομος!

Και θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο στο σημερινό του άρθρο στην Ζούγκλα με τίτλο 

"Ο τύπος που την έπεσε στον Λαφαζάνη"

Πήγε ο Λαφαζάνης ως όφειλε στις φωτιές, κι έπεσε πάνω σε έναν τύπο ο οποίος του επιτέθηκε με την επίπλαστη ευπρέπεια του πληθυντικού, κατά τρόπο αυθάδη, σχεδόν χρυσαυγίτικο. 

Τι κάνετε εδώ, γιατί ήρθατε, να φωτογραφηθούμε, πάρτε έναν κουβά κι ελάτε μαζί μας, με τα πόδια όχι με το αυτοκίνητο (είχε πάει με μηχανή ο πρώην υπουργός), μόνο πόσα δηλώνει στην εφορία δεν τον ρώτησε . 

Ο τύπος που παρίστανε τον πυροσβέστη δεν είναι η περίπτωση του καλώς εννοούμενου εκπαιδευμένου εθελοντή, ο οποίος κάτω από τις οδηγίες, των ειδικών, θα μπορούσε να συνεισφέρει κατά τρόπο ουσιαστικό στην κατάσβεση της φωτιάς. 

Εάν συναντούσε τον Λαφαζάνη στο Σύνταγμα τα ίδια θα του έλεγε κι αν τον πετύχαινε στα βόρεια προάστια θα του έσερνε τα εξ αμάξης. Είναι η κλασική περίπτωση του Έλληνα φιγουρατζή, που περιφέρεται κατά τον ίδιο τρόπο στις κηδείες επωνύμων, στους σεισμούς και στα πανηγύρια. Όταν δει κάμερα τρελαίνεται σαν τον Κούγια. Θέλει να φανεί, να κάνει δηλώσεις, ακόμα και ξύλο να φάει, αρκεί να τον πάρει η κάμερα...

Εάν ο Λαφαζάνης δεν πήγαινε στη φωτιά είμαι σίγουρος ότι το ίδιο βράδυ, ξύνοντας τα αχαμνά του γιατί δεν θα είχε κάτι καλύτερο να κάνει, θα του ασκούσε κριτική από το Facebook επειδή αδιαφόρησε.
Είναι η κλασική περίπτωση του ανάγωγου κωλοέλληνα, που τον ενδιαφέρει η φιγούρα κι όχι η ουσία. Του άξεστου τζάμπα μάγκα που επιτίθεται στους πάντες πιστεύοντας ότι τα ξέρει όλα. Είναι ο κλασικός καιροσκόπος που έπιασε περιστασιακά τον κουβά επειδή γύρω υπήρχε πανικός κι όχι φωτιά. Είναι η εξουσία του κουβά.

Η μιζέρια αυτού του τόπου και η κακοδαιμονία της ταυτόχρονα, για να αισθάνεσαι τελικά ότι τα καθεστώτα χρησιμοποιούν τους σκεπτόμενους για να εγκαθιδρυθούν και τους ηλίθιους για να διατηρηθούν.

Η υπομονή έχει και όρια! Έλεος...



Φτάνει ποια με το δήθεν δίκιο του κάθε παράνομου... φτάνει ποια με την αλητεία σε αυτή την χώρα..

Να μην χτίζατε πρέπει να είναι η απάντηση σε όλους αυτούς που σήμερα το παίζουν προστάτες των δασών που κάποτε καταπάτησαν και έχτισαν διώροφα και βίλες.

Έτσι καταστρέψαμε την χώρα... με λογικές του παραλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.