Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Φιάσκο το ψευτο-επιστημονικό συνέδριο των «Μεκαντόνσκι-Ντεμέκ». Το παρακολούθησαν 6 Φλωρινιώτες.

ΟΙ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΟ ΨΕΥΤΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ.

Δεκαμελής αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου παρουσιάσθηκε την περασμένη Τετάρτη στην έναρξη του Συνεδρίου που διοργάνωσε η αυτοαποκαλούμενη «Αυστραλιανή Μακεδονική Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» μαζί με το «Ουράνιο Τόξο» και την «Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία» σε ξενοδοχείο της Φλώρινας, για να εκφράσει την αντίθεση της στον ανιστόρητο και προπαγανδιστικό χαρακτήρα του. 

Οι χαρακτηρισμοί για το Συνέδριο (ανιστόριτο, προπαγανδιστικό) επιβεβαιώθηκαν πλήρως από την εναρκτήρια ομιλία του κ. Β. Φριντμαν ο οποίος, με ιστορικές ακροβασίες, ενώ από την μία τόνισε επανειλημμένα τον καθαρά σλαβικό χαρακτήρα της γλώσσας τον Σκοπίων από την άλλη προσπάθησε να την συνδέσει με την γλώσσα των αρχαίων Μακεδόνων και να την ταυτίσει με τα «Εντόπια» της Καστοριάς. 

Πιθανώς για τους παραπάνω λόγους ο εξ Αυστραλίας υπεύθυνος της συνδιάσκεψης κ. Ι.Π. Καμβόφκι απαγόρευσε στην αντιπροσωπεία της Παμμακεδονικής να βιντεοσκοπίσει την ομιλία του κ. Β. Φρίντμαν για να μην υπάρχουν στοιχεία των ανακριβειών του. Εκ μέρους Παμμακεδονικής παρέμβαση και ερωτήσεις για την ομιλία του κ. Β. Φρίντμαν έκαναν η κ. Ν. Γκατζούλη και ο κ. Π. Μπαλτατζής.

Ο συνολικός αριθμός των τριάντα ενός (31) συμμετεχόντων στο συνέδριο επιβεβαιώνει την οργανωτική αποτυχία του, και ενώ ήταν ανοικτό στο κοινό το παρακολούθησαν μόνον έξι Φλωρινιώτες, συμπεριλαμβανομένων ηγετικών στελεχών του «Ουράνιου Τόξου» . 

Οι δημοσιογράφοι που το κάλυψαν ήσαν πέντε (5) και η δική αντιπροσωπεία της Παμμακεδονικής δέκα (10) άτομα. Επιπλέον αξίζει να αναφερθεί ότι όταν η Παμμακεδονική ζήτησε από τους διοργανωτές να συναντηθεί με εκπρόσωπο της εμφανιζόμενης ως τρίτης συνδιοργανώτριας οργάνωσης, της «Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας» ο κ.Ι.Π. Καμβόφκι παρέπεμψε στις Βρυξέλλες, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε εκπρόσωπος αυτής της οργάνωσης στην αίθουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.