Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Η Ευρώπη συζητά με την Ελλάδα χωρίς σχέδιο αλλά με απειλές για GR-EXIT!

Σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με το παλιό και διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας των Βρυξελλών, είδε με τα μάτια της και άκουσε με τα αυτιά της τι την περιμένει τις επόμενες ημέρες μέχρι και την Κυριακή εκεί που ή όλα θα τελειώσουν ή όλα θα αρχίσουν ξανά και θα οδηγηθεί η χώρα προς μια βιώσιμη συμφωνία.

Η Ελλάδα άκουσε σήμερα την σκληρή γραμμή της Ευρώπη.. αλληλεγγύη ζήτησε η Ελλάδα από τους εταίρους μας αλλά βρήκε τοίχο και άρνηση. Ακόμη και η προτροπή του Πρωθυπουργού προς την ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για λύση παρόμοια με την λύση που δόθηκε στην Γερμανία το 1953 έπεσε στο κενό, αφού βρήκε ελάχιστους που την είδαν με θετικό μάτι.

Η Ευρώπη συζητά με την Ελλάδα όχι για λύση αλλά με ποιο τρόπο θα επιλέξουμε να πεθάνουμε, να αυτοκτονήσουμε ως λαός χωρίς να ακουστεί τίποτα στον υπνωτισμένο Νότο της Ευρώπης. Βλέπετε η δήθεν σπουδαγμένη και πολιτισμένη Ευρώπη με τα μεγάλα τραπεζικά διαθέσιμα δεν θέλει η Ελλάδα να κερδίσει μια αναδιαμόρφωση του χρέους γιατί κάτι τέτοιο αυτόματα θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου στις χώρες του Νότου. Η Ευρώπη βρίσκεται στην γωνία γιατί πίστεψε στις ανοησίες του Αντώνη Σαμαρά για αριστερή παρένθεση και γιατί δεν είχε ένα σχέδιο Β για λύση.
Το μόνο σχέδιο που έχει η Ευρώπη είναι το σχέδιο της αποχώρησης μας από το Ευρώ μέσω ενός παράλληλου νομίσματος με κλειδωμένη ισοτιμία και οριστική αποχώρηση σε δυο έτη από σήμερα.
Την Κυριακή  στην Σύνοδο Κορυφής αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, οι εταίροι θα μας προτείνουν έκτακτα μέτρα συντεταγμένης αποχώρησης από την Ε.Ε.

Η Ελλάδα οφείλει στους πιστωτές της: 131 δισ. ευρώ στον EFSF, 90 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ και επιπλέον 35 δισ. ευρώ στις κυβερνήσεις των υπολοίπων κρατών-μελών της Ευρωζώνης.

Επίσης, οφείλει 34 δισ. ευρώ σε ιδιώτες επενδυτές και Ασφαλιστικά Ταμεία, στα πλαίσια του PSI που έγινε το 2012. Πιθανώς να αναδιαρθρώσει και αυτό το ποσό.

Σε μια διαδικασία συντεταγμένης αποχώρησης θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το γεγονός ότι το χρέος της χώρας μας υπόκεινται σε ξένο και όχι στο ελληνικό δίκαιο και ως εκ τούτου θα αποτελέσουν προϊόν διεκδίκησης στα εκτός ελληνικής επικράτειας δικαστήρια.

Μέσα σε όλα αυτά η Ελληνική Δημοκρατία κάνει μια τελευταία προσπάθεια.. και καταθέτει την πρόταση της στον ESM για συμφωνία, τα ξένα ΜΜΕ αναφέρουν στα σχετικά ρεπορτάζ:

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) παρέλαβε, σύμφωνα με εκπρόσωπό του, το ελληνικό αίτημα για ένα νέο τριετές πρόγραμμα δανειοδότησης.


Tο σχέδιο στα Ελληνικά όπως μεταφράστηκε από την εφημερίδα huffingtonpost.gr



Αγαπητέ πρόεδρε και Διευθύνοντα Σύμβουλε,

Εκ μέρους του Ελληνικού Κράτους, παρουσιάζω δια του παρόντος ένα αίτημα για στήριξη σταθερότητας μέσα στα πλαίσια των Άρθρων 12 και 16 της συνθήκης του ΕΜΣ, δεδομένου του κινδύνου που αφορά στην οικονομική σταθερότητα της Ελλάδας ως κράτος – μέλος της ευρωζώνης συνολικά.
Πιο συγκεκριμένα, Η Ελλάδα ζητά από τον ΕΜΣ ένα πρόγραμμα δανειοδότησης με περίοδο διαθεσιμότητας τριών χρόνων σύμφωνα με τις καταστάσεις του Άρθρου 13 της συνθήκης του ΕΜΣ και το Άρθρο 2 του Οδηγού Δανειοδότησης. Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις της Ελλάδας και για να διασφαλιστεί η σταθερότητα μέσα στο οικονομικό σύστημα.

Περιέχοντας τους κανόνες αυτού του χρονικά μετρίου έως μακροχρόνιου Προγράμματος, το Κράτος προσηλώνεται σε ένα κατανοητό αριθμό μεταρρυθμίσεων και μέτρων που θα τεθούν σε εφαρμογή στους τομείς δημοσιονομικής επάρκειας, οικονομικής σταθερότητας και μακροχρόνιας οικονομικής ανάπτυξης. Μέσα στο πλαίσιο του Προγράμματος, προτείνουμε να εφαρμόσουμε αμέσως μια σειρά μέτρων την επόμενη εβδομάδα τα οποία θα αφορούν:
Σε μέτρα φορολογικής μεταρρύθμισης
Σε μέτρα που αφορούν το συνταξιοδοτικό

Θα συμπεριλάβουμε επίσης πρόσθετες δράσεις που το Κράτος θα λάβει ώστε να ενδυναμώσει και εκσυγχρονίσει περισσότερο την οικονομία. Η ελληνική κυβέρνηση την Πέμπτη 9 Ιουλίου το αργότερο θα αποσαφηνίσει τις προτάσεις της για μια ατζέντα συγκεκριμένων και σαφών μεταρρυθμίσεων στην διάθεση των τριών θεσμών για την αξιολόγηση αυτών ώστε να παρουσιαστούν στο Eurogroup.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τα παραπάνω, ο στόχος της ελληνικής κυβέρνησης ο οποίος έχει ήδη αποφασιστεί είναι ότι μέχρι το τέλος της προθεσμίας για δάνειο ή νωρίτερα αυτής, θα αποκτήσει ξανά χρηματοδότηση προκειμένου να εκπληρώσει τις μελλοντικές οικονομικές υποχρεώσεις της, καθώς και βιώσιμο χρηματοδοτικό καθεστώς, ως μέρος των ευρύτερων συζητήσεων οι οποίες θα διεξαχθούν η Ελλάδα αδράττει την ευκαιρία να εξερευνήσει την εν δυνάμει λήψη μέτρων ώστε ο επίσημος τομέας σε σχέση με το χρέος να γίνει βιώσιμος μακροπρόθεσμα.

Η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να τιμήσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις σε όλους τους πιστωτές πλήρως. Έχουμε εμπιστοσύνη ότι τα κράτη μέλη αναγνωρίζουν το κατ επείγον αίτημα που υποβάλαμε τώρα για δάνειο λαμβάνοντας υπόψιν το πόσο εύθραυστος είναι ο τραπεζικό σύστημα. Το έλλειμμα μας στην διαθέσιμη ρευστότητα, τις μελλοντικές μας υποχρεώσεις και την ενίσχυση των εσωτερικών μας καθυστερούμενων χρεών και την γνωστή μας επιθυμία να αποπληρώσουμε τα χρέη με το ΔΝΤ και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Επαναλαμβάνουμε την δέσμευση της Ελλάδας να παραμείνει μέλος του ευρώ με σεβασμό ως Κράτος - Μέλος στους κανόνες και τους κανονισμούς αυτής. Ανυπομονούμε για την ευνοϊκή και έγκαιρη εξέταση του αιτήματός μας. Για την αποφυγή αμφιβολιών , η παρούσα επιστολή αντικαθιστά προηγούμενη επιστολή το αίτημά μας με ημερομηνία 30 Ιουνίου του 2015.


Και η επιστολή στα αγγλικά





Συζητώντας με μια Ευρώπη που έχει κλειστά τα μάτια και τα αυτιά της στα θέλω των Λαών.. η Ελλάδα προσπαθεί να βρει μια δίκαιη λύση.. μια λύση που δεν θα έρθει ποτέ.

Η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει έγκαιρα για το που θέλει η Ευρώπη να οδηγήσει την χώρα μας και πριν να είναι αργά η πολιτική ηγεσία αυτού του τόπου θα πρέπει να δει τον κίνδυνο που ελοχεύει και να σώσει την χώρα από τα νύχια των διεθνών πιστωτών.

Από την στιγμή που έχουμε ήδη capital control.. η Ελλάδα έχει μπει στο μονοπάτι της εξόδου, ας είναι γρήγορη και ομαλή η απεμπλοκή μας από το σύστημα των τοκογλύφων που θέλουν να φυλακίσουν την χώρα μας και το λαό της. Άλλη λύση δεν υπάρχει... μια συμφωνία τώρα θα είναι μια συμφωνία κακή για το μέλλον της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.