Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Πριν το τέλος, η Ελλάδα αιμορραγεί ακατάσχετα..


Mπροστά στο χάος τι είναι ένα τρίτο μνημόνιο αναρωτήθηκε ο Αλέξης των Ελλήνων και έκανε πέτρα την καρδιά του για να μας σώσει. 3ο σώσιμο θα το αντέξουμε; ναι λέει ο Αλέξης για να μην γίνουμε Λίβανος και Δαμασκός, βλέπετε όλα αυτά τα παλικάρια στην Βουλή για μας εργάζονται για να μην μας λείψει τίποτα. Χθες λοιπόν η πρώτη φορά αριστερά στην ονομαστική ψηφοφορία δοκίμασε το πικρό ποτήρι της απώλειας της δεδηλωμένης.

Σε σύνολο 300 εθνοπατέρων, ψήφισαν 291 βουλευτές εκ των οποίων οι 251 «Ναι» οι 32 «Όχι», 8 ψήφισαν «παρών» και 9 ήταν απόντες.
Από τους 162 κυβερνητικούς βουλευτές "Ναι" ψήφισαν 145, "Όχι" 2 και "Παρών" 8 και απόντες ήταν 7.

Το ΠΟΤΑΜΙ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έκαναν την καρδιά τους πέτρα για να μην ζήσουμε τρώγοντας πέτρες, οι δε Ανεξάρτητοι Έλληνες έριξαν μαύρο δάκρυ στην Κ.Ο. και στην ολομέλεια είπαν και αυτοί να μας σώσουν.

Το EuroWorking Group που συνεδρίαζε από τις 10 το πρωί(για να μας σώσει..) σύμφωνα και με τις πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η ελληνική πρόταση έτυχε θετικής υποδοχής(σιγά μην δεν έτυχε.. τόσες κωλοτούμπες κανάμε)! Πλην των όσων συμφώνησαν χθες όλοι μαζί.. ζητήθηκε στο Euro Working Group, πλήρης ενοποίηση των ταμείων και απορρόφηση των επικουρικών συντάξεων(όχι που δεν θα το κάναμε και αυτό).

Όσο για το χρέος τι και αν απείλησαν κάποιοι για το 2020 και πλέον μετέθεσε το θέμα της απομείωσης του ελληνικού χρέους, το οποίο αποτελεί βασικό άξονα της διαπραγμάτευσης για την ελληνική Κυβέρνηση, ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Κάρστεν Σνάιντερ, μιλώντας στο γερμανικό Deutschlandfunk ξεκαθάρισε ότι προτάθηκε λύση μετά το 2020... να έχουν αυτοκτονήσει δλδ μερικά εκατομμύρια και μετά βλέπουμε αν θα σας σώσουμε.

Μέσα σε όλα αυτά χθες με επιστολή τους, 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πως ψήφισαν «ναι» στην ψηφοφορία, ώστε να μην χαθεί η δεδηλωμένη (σ.σ. η οποία τελικά χάθηκε), αλλά όταν έρθει η συμφωνία με τα μέτρα στη Βουλή, δεν θα τα ψηφίσουν!

Οι Ευρωπαίοι ζητούν επιπλέον δεσμεύσεις ότι θα τηρήσουμε τους όρους και θα εφαρμόσουμε τον θάνατο της χώρας κατά γράμμα.. και όλα κυλούν υπέροχα μέσα στην αγκαλιά της Ευρώπης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χθες έχασε την δεδηλωμένη.. τα αποτελέσματα στην ψηφοφορία το έδειξαν περίτρανα, τώρα το μόνο που μένει είναι να δούμε τι θα γίνει το Eurogroup.. όλες οι πολιτικές εξελίξεις θα κριθούν εκεί.. όλο το ζουμί του τι θα γίνει στο άψυχο σώμα της Ελλάδας θα το δούμε και θα το ακούσουμε στο τέλος του Eurogroup.

Μέχρι στιγμής η Φιλανδία έχει βάλει βέτο.. δεν πιστεύει σε αυτά που προτείνουμε, η Γερμανία παρακολουθεί αλλά είναι στην ίδια γραμμή αμφισβήτησης και όλα κρέμονται από μια κλωστή.

Τι θα γίνει σε περίπτωση συμφωνίας;

Αν δεν χρειαστεί Σύνοδος Κορυφής... πάμε από Τρίτη για ψήφιση των μέτρων, ψήφιση από Τετάρτη στα υπόλοιπα κοινοβούλια και την επόμενη δευτέρα εκταμίευση σημαντικού ποσού για να οδηγηθούμε σε μερική ομαλοποίηση της οικονομίας και σε μερικό άνοιγμα των Τραπεζών με πολλούς περιορισμούς. Κάθε μήνα αξιολόγηση και προχωράμε με μερικές δεκάδες δις να μας περιμένουν να πληρώσουμε χρυσάφι.

Η λύση του όλα είναι ok, είναι η ποιο εύκολη και η ποιο απλή για να περιγραφεί. Μια μοναδική υποσημείωση μπορεί να υπάρξει και αυτή δεν θα είναι άλλη από έναν δομικό ανασχηματισμό με είσοδο νέων πολιτικών δυνάμεων(ΠΟΤΑΜΙ με εντολή των δανειστών, ΝΔ για μοίρασμα του πολιτικού κόστους).

Τι θα γίνει σε περίπτωση μη συμφωνίας; 

Εκεί οι εξελίξεις θα τρέξουν με γοργούς ρυθμούς, αυτό που ακούγεται στο παρασκήνιο είναι ότι θα αναλάβει δράση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα ή να παραιτηθεί ή να σχηματίσει μια νέα κυβέρνηση, αν ο Πρωθυπουργός δεν παραιτηθεί τότε ίσως να έχουμε για πρώτη φορά χρήση της διάταξης που λέει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παύει από τα καθήκοντα του τον Πρωθυπουργό και διορίζει μεταβατική Κυβέρνηση, αυτό το σημείο θα είναι και το ποιο κρίσιμο. Γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να επικαλεστεί σημαντικό Εθνικό λόγο για να προχωρήσει σε αυτό το ακραίο πλην νόμιμο μέτρο και θα πρέπει να είναι και σε θέση να ζητήσει από τις Ένοπλες Δυνάμεις να τον ακολουθήσουν και να παραμείνουν πιστοί στις Δημοκρατικές Αξίες του πολιτεύματος. Σε αυτό το σημείο η γραμμή του ποιος κάνει κουμάντο στην χώρα είναι τόσο λεπτή και δυσδιάκριτη που μια τυχόν δήλωση άρνησης του Πρωθυπουργού μπορεί να προκαλέσει τσουνάμι αντιδράσεων από τον λαό αλλά και αντίδραση των Ενόπλων Δυνάμεων που μπορούν σε αυτό το σημείο να αποφασίσουν με πολύ ειδικά κριτήρια για τον ποιον πρέπει να ακολουθήσουν, τον Πρόεδρο που καλεί σε διάλυση την Βουλή και παραίτηση τον Πρωθυπουργό ή τον Πρωθυπουργό που δεν δέχεται την παραίτηση του από τον Πρόεδρο. Το μόνο σίγουρο είναι ο ΠτΔ θα καλέσει τις Ένοπλες Δυνάμεις να υπακούσουν στην διαταγή.. οι Αρχηγοί όμως θα το πράξουν; 

Όλα είναι ρευστά.. υπομονή να τελειώσει το Eurogroup και βλέποντας και κάνοντας..

Η Ελλάδα ζει στιγμές βίαιες και η χώρα μας αυτή τη στιγμή αιμορραγεί στο χειρουργικό τραπέζι των δανειστών και αιμορραγεί βαριά και ακατάσχετα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.