Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΥΠΡΟΥ - Πραξικόπημα 15 Ιουλίου 1974 Αρχείο ΡΙΚ (ΒΙΝΤΕΟ)



Βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει την κατάληψη του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου από τους πραξικοπηματίες τον μαύρο Ιούλιο του 1974, φέρνει στη δημοσιότητα το philenews. Το βίντεο οπτικογραφήθηκε την ημέρα του πραξικοπήματος με ερασιτεχνική κάμερα από την κα. Μαρία Ορφανίδη, καθηγήτρια, που τότε διέμενε σ' ένα από τα λίγα σπίτια απέναντι από τις κτηριακές εγκαταστάσεις του ΡΙΚ.

Σ' αυτό δείχνει φορτηγά γεμάτα στρατιώτες να ρυμουλκούν πυροβόλα και να σταθμέυουν σε χωράφια έξω από το ΡΙΚ.

Την ίδια ώρα, φλόγες έχουν τυλίξει το βεστιάριο του Ιδρύματος. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν μοναδικές ταινίες και φιλμ.

Στο βίντεο φαίνεται ο πυκνός καπνός που καλύπτει την περιοχή, ενώ σε κάποια στιγμή δείχνει το κτήριο του παλαιού κινηματογραφικού συνεργείου που έχει πλέον πια κατεδαφιστεί (στο 1:36 του βίντεο).

Στη συνέχεια η κα. Ορφανίδη καταγράφει με την κάμερά της εικόνες σπό την οικία της, δείχνοντας τις τρύπες από τις σφαίρες, καθώς το σπίτι κτυπήθηκε από τους πραξικοπηματίες.

Επίσης, καταγράφονται κτυπημένες αστυνομικές κατοικίες.


www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.