Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Εκτελούν Αλβανούς Κυβερνητικούς στα Σκόπια. Φόβοι για νέα ανάφλεξη στην γείτονα..

Δολοφονήθηκε το μεσημέρι στην πόλη Στρούγκα ο υποδιοικητής της Υπηρεσίας Δημοσίων Εσόδων της ΠΓΔΜ, Αργκέτιμ Ασάνι. Εναντίον του Αργκέτιμ Ασάνι πυροβόλησαν άτομα από αυτοκίνητο που βρισκόταν εν κινήσει, στο κέντρο της παραλίμνιας πόλης Στρούγκα.

Ο Ασάνι μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο της Στρούγκας όπου υπέκυψε στα τραύματα του. Τη δολοφονία του Ασάνι καταδίκασε το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι, με το οποίο αυτός συνεργαζόταν, χωρίς όμως να είναι μέλος του.

Το DUI σημείωσε ότι η δολοφονία του Ασάνι δεν έχει σχέση με εσωκομματικές διαφορές. Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων σημειώνουν ότι πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία, μέσα σε 24 ώρες, Αλβανού που συνδέεται με το DUI.

Χθες δολοφονήθηκε στο Κουμάνοβο ο Τζεμαίλ Ρετζέπι, πρώην διοικητής μονάδας του UCK, ένοπλης οργάνωσης Αλβανών των Σκοπίων, η οποία το 2001 είχε εμπλακεί σε πολύμηνες συγκρούσεις με τις κυβερνητικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ. Οι συγκρούσεις εκείνες έληξαν τον Αύγουστο του 2001,με την ειρηνευτική συμφωνία της Οχρίδας.

Πολιτικός διοικητής του UCK ήταν ο Αλί Αχμέτι, ο οποίος, μετά τη λήξη των συγκρούσεων του 2001 προσχώρησε, μαζί με άλλα μέλη του UCK, στο σχηματισμό του DUI, το οποίο από το 2002 μέχρι σήμερα (με εξαίρεση το διάστημα 2006-2008) συμμετέχει σε όλες τις κυβερνήσεις συνασπισμού της ΠΓΔΜ.

Ο Τζεμαίλ Ρετζέπι ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος του DUI και είχε θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της τοπικής οργάνωσης του αλβανικού αυτού κόμματος στο Κουμάνοβο. Για τη δολοφονία του Ρετζέπι συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν δύο εσωκομματικοί αντίπαλοί του από την ίδια πόλη, εκ των οποίων ο ένας ασκεί χρέη προέδρου της τοπικής οργάνωσης του DUI στο Κουμάνοβο.

Η δολοφονία του Ρετζέπι, όπως και άλλα σοβαρά επεισόδια, μεταξύ μελών DUI, στο πρόσφατο παρελθόν, συνδέονται με σφοδρές αντιπαλότητες μέσα στο κόμμα του Αλί Αχμέτι, το οποίο είναι το μεγαλύτερο κόμμα των Αλβανών στην ΠΓΔΜ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.