Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Xταποδάκι, λευκό κρασί και άντε να την κάνουμε για μπάνια σιγά σιγά.


Όλα καλά, τα παιδιά βρέθηκαν σήμερα στο Προεδρικό για να τιμήσουν την μεταπολίτευση, ναι ναι αυτή που μας φόρτωσε 3 μνημόνια, εις υγείαν των κορόιδων που λέει και ο λαός. Έφαγαν ψαράκι, ήπιαν και κρασάκι και τα συμφώνησαν όλα κατά την διάρκεια του γεύματος.

Τι είπε εξερχόμενος του Προεδρικού ο Πρόεδρος του Ποταμιού/οχετού; "να σταθεροποιήσουμε την Ελλάδα και να επανέλθει το κλίμα εμπιστοσύνης και φυσικά να μην μπούμε σε περιπέτειες με εκλογές." Τα είπε όλα το παιδί.. ξέρουν ότι το στόμα του δεν το κρατά κλειστό και δεν προσπάθησαν να τον συγκρατήσουν.

Τι έχουμε να παρακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα; 
1.κλείσιμο της συμφωνία μέχρι τέλη Αυγούστου με κάθε κόστος.

2.Πιθανό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη αλλά όχι όπως το ξέραμε μέχρι χθες, αλλά με διευρυμένη σύνθεση και άνοιγμα στην κοινωνία με πρόσκληση σε Δημάρχους και Περιφερειάρχες αλλά και σε κοινωνικές ομάδες του Κέντρου και του Αστικού χώρου της Δεξιάς που κινούνται στην κέντροδεξιά και έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μεταλλαχθεί στο παλιό ΠΑΣΟΚ που ξέραμε με μια δόση αστικού χώρου. Εκεί η Αριστερή πλατφόρμα θα υποστεί πατατράκ και θα αποχωρήσει καταγγέλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ για στροφή από την Αριστερά προς το Λαϊκό κέντρο.

3. Αμέσως μετά το συνέδριο και για να προλάβει την πόλωση που θα θέλει να δημιουργήσει η αριστερή πλατφόρμα μέσα στην βουλή θα προχωρήσει σε εκλογές ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει άλλη μια λαϊκή εντολή κάτι που με τα σημερινά δεδομένα θεωρείται όχι μόνο σίγουρο αλλά και με μεγάλες πιθανότητες να υπάρξει αυτοδυναμία για το κυβερνών κόμμα ώστε την επόμενη μέρα ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει πρόβλημα στην διακυβέρνηση της χώρας.

4. Ο Ποταμίσιος οχετός ήδη έχει θέσει το κόμμα σε επιφυλακή για εκλογές τον Σεπτέμβρη και έχει δοθεί εντολή να έχουν γυρίσει όλοι από τις άδειες τους στις 17 Αυγούστου, η ημερομηνία που πιθανολογούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσφύγει σε εκλογές είναι η 20 Σεπτεμβρίου.

5. Υπάρχει έντονη φημολογία ότι το Εσωτερικών ετοιμάζεται ήδη για εκλογές με λίστα και η φημολογία αυτή ΔΕΝ διαψεύδεται από πουθενά. Μήνες εκλογών Σεπτέμβρης και Οκτώβρης.

Τι θα γίνει στην περίπτωση που δεν έχουμε Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ;
Αν επιχειρήσει εκλογές τον Σεπτέμβρη που μέχρι στιγμής αρκετά κόμματα συγκλίνουν σε αυτό το ενδεχόμενο τότε ο Πρωθυπουργός έχει ένα μεγάλο ατού στα χέρια του και αυτό δεν είναι άλλο από λίστα που τον υποχρεώνει ο νόμος να διοργανώσει τις εκλογές. Εκεί το μαγείρεμα θα είναι χοντρό από την πλευρά του Πρωθυπουργού και σε κάθε κάλεσμα για συμόρφωση με το καταστατικό και τις αρχές της αριστεράς που θα επικαλεστεί η αριστερή πλατφόρμα η απάντηση θα είναι ξεκάθαρη, 
"Δεν με στηρίξατε στην Βουλή, δεν σας βάζω στην λίστα"

Μπορεί να περάσει αυτή η απάντηση στου διαφωνούντες όταν συνολικά η Αριστερά βαδίζει εδώ και δεκαετίες με τον μπούσουλα του καταστατικού και των διεργασιών που παίρνουν χρόνο και γίνονται ζυμώσεις και διεργασίες ΠΑΝΤΟΤΕ στο παρασκήνιο; Αν δεχτούμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να μεταμορφώσει το κόμμα του σε ένα τύπου παλιό ΠΑΣΟΚ με λοξές ματιές στον Αστικό χώρο της Κεντροδεξίας, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ εύκολα για την ηγετική ομάδα του Πρωθυπουργού.

Πάντως μην έχετε καμία αμφιβολία.. ότι στην συνάντηση σήμερα αποφευχθεί το σενάριο εκλογών τον Αύγουστο.. και στις αρχές του Σεπτέμβρη(πρώτο δεκαήμερο), το ζήτησαν σχεδόν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και αυτοί που το ήθελαν περισσότερο ήταν ο αρχηγός της ΝΔ, του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και η κυρία Γεννηματά του ΠΑΣΟΚ. Το κύριο μενού της σημερινής συνάντησης για την δήθεν αποκατάσταση της Δημοκρατίας ήταν η ημερομηνία των εκλογών, όπου και πιθανότατα οι πολιτικοί αρχηγοί την κλείδωσαν την ημερομηνία.

Τώρα αφήνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να κλείσει την συμφωνία, εμείς πάμε για μπάνια και ερχόμαστε μετά το φθινόπωρο να κάνουμε εκλογές. 

Και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς χειρότερα...


Υ.Γ. αα το ξέχασα, το τραγούδι που θα αφιερώσει ο Τσίπρας στον Λαφαζάνη για το διαζύγιο με την αριστερή πλατφόρμα το ξέρετε; 

Άντε και εις άλλα με υγείαν... τώρα για το πόσα κορόιδα υπάρχουν σε αυτή τη χώρα, θα το διαπιστώσουμε το βράδυ των εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.