Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Εργασίες ΜΧ στην Ικαρία - Διακλαδική Διοίκηση Κατασκευής Έργων Ειδικού Σκοπού «ΔΙΔΕΡΓΩΝ»

Ευρίσκεται σε εξέλιξη η πρώτη αποστολή του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού υπό το πλαίσιο της λειτουργίας της Διακλαδικής Διοίκησης Κατασκευής Έργων Ειδικού Σκοπού «ΔΙΔΕΡΓΩΝ».

Η αποστολή αφορά στην επισκευή και βελτίωση του δρομολογίου που συνδέει το χωρίο ΚΑΡΚΙΝΑΓΡΙ με το χωρίο ΜΑΓΓΑΝΙΤΗ, στο νότιο τμήμα της νήσου Ικαρίας.

Το δρομολόγιο κατασκευάστηκε την περίοδο 2003 – 2010 με μέριμνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη συνδρομή του 79 ΤΜΧΕΘ με προσωπικό και μηχανήματα ΜΧ. Από τις θεομηνίες, που έπληξαν την ΙΚΑΡΙΑ το έτος 2011, προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές σε αυτό, λόγω κατάπτωσης βράχων και υποχώρησης του πρανούς επί του οποίου στηριζόταν ο δρόμος, καθώς και καταστροφικής διέλευσης χειμάρρου, σε σημείο του δρομολογίου όπου δεν υπήρχε τεχνικό έργο, με αποτέλεσμα την αποκοπή - απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Την 17 Ιουλίου 2015 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των εργασιών του έργου της Ικαρίας παρουσία του κυρίου Υπουργού Εθνικής Άμυνας ο οποίος ευρίσκεται στο νησί, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της επετείου των 103 χρόνων της απελευθέρωσης της Ικαρίας από τον οθωμανικό ζυγό.

ΓΕΣ 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.