Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Η απόλυτη καταστροφή στην Λακωνία, 35 σπίτια έχουν καεί ολοκληρωτικά από το Λάχι έως την Νεάπολη.




Με τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν έχουν ολοκληρωτικά καεί 35 σπίτια στην ζώνη από το Λάχι ως τη Νεάπολη. Επίσης πολλά σπίτια και αγροικίες έχουν υποστεί ζημιές.

Από την φωτιά έχουν υποστεί ζημιές μία επιχείρηση εστίασης ένα πρατήριο καυσίμων ένα τυροκομείο. Παράλληλα ζημιές υπάρχουν στην αγροτική παραγωγή καθώς είναι πολλά τα στρέμματα με ελιές που έγιναν στάχτη, κάηκαν αρκετά ζώα και καταστράφηκε το σύνολο των βοσκοτόπων. Αυτό που απαιτείται άμεσα είναι η ενίσχυση των κτηνοτρόφων με ζωοτροφές για τα ζώα.

Παράλληλα πολλά συνεργεία της ΔΕΗ έχουν φθάσει στην περιοχή και αντικαθιστούν στύλους που έχουν καεί προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση. Ο προϊστάμενος της ΔΕΗ Πελοποννήσου Γιάννης Σάσαλος, ανάφερε στο ΑΠΕ, πως εκτιμά ότι μέχρι το απόγευμα θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στην Νεάπολη.

Η κατάσταση είναι απερίγραπτη, μια συμφορά, είναι βιβλική καταστροφή, λέει στην δημοσιογράφο Τζένη Παπαμιχαήλ και την κάμερα της APELA.gr ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος.

Το γηροκομείο της Νεάπολης είναι άθικτο, αλλά για λόγους ασφαλείας η Μητρόπολη αποφάσισε να μεταφέρει όλους τους τρόφιμους στο γηροκομείο της Ελίκας και σε παραλιακό ξενοδοχείο της Νεάπολης.

«Όλοι στεκόμαστε μπροστά σε αυτούς τους πονεμένους ανθρώπους που είναι γεμάτοι από θλίψη και κοντεύουν να πάθουν και κατάθλιψη» λέει ο μητροπολίτης











Με πληροφορίες από Nonews-news, Defencenet.gr, apela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.