Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Παραλαβή παράδοση στο Εθνικής Άμυνας, εδώ δεν υπάρχουν δεξιοί και αριστεροί!


Στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η τελετή παράδοσης παραλαβής των καθηκόντων του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής 'Αμυνας από τον απελθόντα Κώστα Ήσυχο στο νέο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα.

Στην ομιλία του ο κ. Ήσυχος εξήρε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για την ανιδιοτέλεια τους, τη βαθιά προσήλωση στο καθήκον και την αυταπάρνηση τους.

"Μην τολμήσεις να αναζητήσεις καλούς δεξιούς και αριστερούς, όπως δεν τόλμησα και εγώ. Να βλέπεις ικανότητες και επαγγελματισμό. Την αγνότητα των συναισθημάτων τους τη βλέπεις στα μάτια τους. Ένα ειλικρινές ευχαριστώ από καρδιάς", ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος τόσο προς το νέο αναπληρωτή υπουργό όσο και προς τα στελεχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Ήσυχος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την ύψιστη τιμή να έχει αυτή "την ευχάριστη ολιγόμηνη εμπειρία " στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας και αρνήθηκε να αναφερθεί στους λόγους που υπέβαλλε την παραίτηση του.

Ο απελθών αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας αναφέρθηκε στις ενέργειες για την εξυγίανση της αμυντικής βιομηχανίας προκειμένου να αποφευχθεί ο "αιφνίδιος θάνατος της που ήταν δρομολογημένος" ΄και εξήρε τις δυνατότητες της θυγατρικής εταιρείας των ΕΑΣ στην Ηπειρο.

Επίσης αναφέρθηκε στις προγραμματικές συμφωνίες με το υπουργείο Υγείας, ενώ χαρακτήρισε μέγιστη τιμή δημοκρατικής μεταρρύθμισης το νομοσχέδιο για τις μεταθέσεις των οπλιτών υγείας.

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Βίτσας μίλησε για το πνεύμα συνεργασίας που πρέπει να διέπει την εργασία και δήλωσε ότι θα συνεχίσει το έργο του προκατόχου του. Επισήμανε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι δύναμη αποτροπής αλλά έχουν και μεγάλη κοινωνική προσφορά και εξέφρασε τη στήριξη του προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Τόσκας αφού ευχαρίστησε τον κ. Ήσυχο για τη μεταξύ τους συνεργασια ανέφερε ότι οφείλουμε όλοι μαζί να προσφέρουμε για να μπορέσει η χώρα να βγει από τη βαλτώδη κατάσταση και να μπει σε ένα δρόμο ανάπτυξης

Τις ευχαριστίες τους προς τον κ, Ήσυχο για τη μεταξύ τους συνεργασία εξέφρασαν επίσης ο γ.γ. Γιάννης Ταφύλλης και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος

Ο κ. Ήσυχος εξέφρασε την ετοιμότητα του να βοηθήσει το νέο αναπληρωτή υπουργό στην εκπλήρωση της αποστολής του. 


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.