Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Δήλωση Ν.Αναστασιάδη για την Κυπριακή τραγωδία της 20ης Ιουλίου του 1974


Δήλωση ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Είναι μια μέρα θλιβερής μνήμης. Σαράντα ένα χρόνια μετά και ακόμα οι μνήμες είναι νωπές. Ταυτόχρονα και η υποχρέωση και το καθήκον μας ακόμα πιο αυξημένα. Σαράντα ένα χρόνια απαράδεκτης κατάστασης και της κατοχής να συνεχίζεται δεν έχουμε παρά να εργαστούμε έτσι ώστε να αποκαταστήσουμε τα τραύματα, να επουλώσουμε τις πληγές, να διαγράψουμε τις ουλές.

Για αυτό και θέλω να σας πω πως δεν θα πάψω, με την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία, να επιδιώκουμε μέσα από τις δοσμένες συνθήκες, ναεπιτύχουμε επιτέλους μια λύση που θα καταργεί στρατούς και θα καταργεί στρατιωτικές ζώνες και θα δίδει το δικαίωμα στον κάθε Κύπριο πολίτη να εγκαθίσταται ελεύθερα εκεί και όπου ο ίδιος επιθυμεί, να διασφαλίζονται τα ανθρώπινα του δικαιώματα. Και είναι προς αυτή την κατεύθυνση που θέλω να πιστεύω ότι επιτυγχάνουμε σταδιακά, αλλά σταθερά, τους στόχους που έχουμε θέσει. Δηλαδή, την ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ έτσι ώστε να μη στερούμε ως κράτος των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών, να δούμε ότι επιτέλους οι αρχές και αξίες της ΕΕ μπορεί να εφαρμοστούν και να υλοποιηθούν και στην Κύπρο, να δούμε να οικοδομείται ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος που θα σέβεται το σύνολο των πολιτών, που θα δημιουργεί συνθήκες ειρήνης και συνδημιουργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.