Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Δες Έλληνα που έφτασες την χώρα με την υποταγή στο χρήμα και στα μνημόνια, δεν που έφτασες την χώρα με την αγάπη σου για το χρήμα.

Εικόνες που προκαλούν θλίψη και προβληματισμό στην Ελλάδα του 2016, σε διανομή τροφίμων στο περίπτερο 16 της ΔΕΘ που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Με τους υπεύθυνους της διανομής να καθυστερούν, την οργάνωση να είναι ανύπαρκτη και τους χιλιάδες άπορους που έχουν συγκεντρωθεί να παιρνούν δύσκολες ώρες, στις ουρές της οργής. Όπως μετέδωσε ο ρεπόρτερ εκπομπής άτομα λιποθύμησαν από την εξάντληση και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες. Οι χιλιάδες που συνωστίζονται για μια σακούλα τρόφιμα και λίγο κοτόπουλο, σπρώχνονται και φωνάζουν για να προχωρήσουν, με τους υπεύθυνους της διανομής να δείχνουν να τα έχουν χαμένα.Άτομα με αναπηρία περιμένουν για ώρες στη ΔΕΘ για μια σακούλα τρόφιμα και λίγο κοτόπουλο.

Η διανομή τροφίμων για δικαιούχους του ΤΕΒΑ από τον δήμο Θεσσαλονίκης, ήταν προγραμματισμένη για τις 09:00 το πρωί. Ο κόσμος συγκεντρώθηκε στο σημείο αλλά εκεί δεν ήταν κανείς. Λίγο αργότερα υπεύθυνος, ενημέρωσε τους δικαιούχους, ότι δεν έχουν φτάσει τα φορτηγά με τα τρόφιμα και για αυτό το λόγο θα αργήσει η διανομή. Ωστόσο στο σημείο της διανομής, στο Περίπτερο 16 της ΔΕΘ, από πολύ νωρίς έχει μαζευτεί πάρα πολύ κοσμός, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.

Η συγκεκριμένη διανομή τροφίμων στους άπορους, γίνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)».

Η ενημέρωση των δικαιούχων του προγράμματος πραγματοποιείται από κάθε Εταίρο της Κοινωνικής Σύμπραξης, με κάθε πρόσφορο μέσο (ΜΜΕ, SMS, τηλέφωνα, κ.ά.) Οι δικαιούχοι κατά την προσέλευσή τους είναι αναγκαίο να προσκομίζουν το δελτίο ταυτότητας ή το διαβατήριό τους, την αίτηση ΗΔΙΚΑ-ΤΕΒΑ και εξουσιοδότηση, σε περίπτωση που δεν παραλαμβάνουν αυτοπροσώπως τα είδη.

Στο δήμο Θεσσαλονίκης, ενημερώθηκαν 9.196 άτομα με sms.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.