Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Νεότερη πληροφόρηση από το πύρινο μέτωπο 11:00 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν και πάλι οι ρίψεις νερού από τα 16 πτητικά μέσα, της Ελλάδας και του Ισραήλ, ενώ καθ’ όλη της διάρκειας της νύκτας επιχειρούσαν οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης. Τα κύριο μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται από τους πρόποδες του βουνού της κοινότητας Κούρδαλι προς τα Σπήλια και στην περιοχή "Ροτσιά" στο δάσος "Αδελφοί".
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Στη μάχη της κατάσβεσης της πυρκαγίας στην περιοχή Σολέας, έχουν ενταχθεί τα αεροσκάφη Canadair. Όπως έχει αποφασιστεί, τα αεροσκάφη αυτά θα ανεφοδιάζονται με νερό από την περιοχή του κόλπου της Λάρνακας.

Για το λόγο αυτό, καλούμε όλους τους λουόμενους, που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του κόλπου της Λάρνακας, να παραμένουν κοντά στην ακτή για αποφυγή οποιωνδήποτε δυσάρεστων καταστάσεων.

Δραματική η κατάσταση στα χωριά Άγιος Θεόδωρος, Κούρδαλι και Σπήλια.

Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των ανδρών του Τμήματος Δασών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Άμυνας. Ανυπέρβλητα, ωστόσο, τα προβλήματα.



Η Κύπρος θρηνεί για τον άδικο χαμό και δεύτερου δασοπυροσβέστη.

Πρόκειται για τον Μάριο Αριστοτέλους 44 ετών, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματα του μετά από το χθεσινό δυστύχημα με την ανατροπή του βυτιοφόρου στον Άγιο Θεόδωρο, όπου έχασε τη ζωή του και ο 49χρονος Ανδρέας Σοφοκλέους.





















Το απόγευμα καταφθάνουν οι γαλλικές ενισχύσεις

Τρία αεροσκάφη αποστέλλει η Γαλλία για συνδρομή στην κατάσβεση της τεράστιας πυρκαγιάς, που εξακολουθεί να μαίνεται στην περιοχή Σολέας.

Σε δήλωσή του ο Α΄ Γραμματέας της γαλλικής Πρεσβείας στην Λευκωσία, Yann Braem, ανέφερε ότι τα τρία αεροσκάφη, με το απαραίτητο προσωπικό, απογειώθηκαν το πρωί από τη νότια Γαλλία, και θα φθάσουν στην Κύπρο αργά το απόγευμα.

Μέχρι στιγμής επιχειρούν 16 ελικόπτερα για κατάσβεση της πυρκαγιάς

Στα Σπήλια:
2 ρωσικά ελικόπτερα
2 ελικόπτερα της αστυνομίας
2 ελικόπετρα των Βρετανικών Βάσεων
1 ελικόπτερο της Εθνική Φρουράς
2 super puma από την Ελλάδα

Στην Ασίνου:
1 καναντέρ από την Ελλάδα ( το ένα παραμένει καθηλωμένο)
2 ελικόπτερα του Τμήματος δασών
4 ελικόπτερα του Ισραήλ.

Υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο από Ευρύχου μέχρι Κακοπετριά.

Πληροφορίες από το Sigma.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.