Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Θα γεμίσει η χώρα με λαθρο-εισβολείς.. δουλεύουν καλά το σχέδιο αποσταθεροποίησης. νέα φουρνιά 300 λαθρο στα Τρίκαλα.

«Είμαστε σε συνεννόηση με την Α’ Στρατιά. Περίπου τριακόσιοι (300) με τριακόσιοι πενήντα (350) πρόσφυγες θα μεταφερθούν στα Τρίκαλα και συγκεκριμένα στο παλαιό σούπερ μάρκετ «Ατλάντικ». Η δήλωση ανήκει στον δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος έθεσε παράλληλα προϋποθέσεις και όρους για τη μεταφορά προσφύγων. Συγκεκριμένα ζήτησε και αναμένει απάντηση για τον αριθμό των προσφύγων (να μην ξεπερνούν τους τριακόσιους πενήντα), να είναι ίδιας εθνικότητας, ώστε να μην έχουν μεταξύ τους ζητήματα και να εγκατασταθούν οικίσκοι εντός και εκτός «Ατλάντικ», ώστε οι συνθήκες διαβίωσής τους να είναι στοιχειωδώς ανθρώπινες.

Παραδέχθηκε ότι οι πρόσφυγες ήρθαν για να μείνουν και ζήτησε από την τοπική κοινωνία να αντιληφθεί ότι είναι άνθρωποι με τους οποίους θα ζήσουμε μαζί. «Κατανοώ – είπε – τις αντιδράσεις που ενδεχομένως υπάρχουν, ωστόσο πρέπει να καταλάβουμε ότι οι πρόσφυγες έχουν εγκλωβιστεί εδώ και πρέπει να συνδράμουμε όλοι». Ωστόσο, τόνισε ότι δεν είναι δυνατό να αναλάβουν το βάρος της φιλοξενίας και της κοινωνικής ενσωμάτωσης μόνο η Λάρισα και τα Τρίκαλα…

Προηγουμένως, πάντως, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Τρικκαίων κ. Χρήστος Αναστασίου σε δηλώσεις του επίσης στο στούντιο Τρικάλων της ΕΡΤ τόνισε ότι όλα όσα ακούγονται είναι ακόμη σε επίπεδο φημών, ότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση και ότι «η εγκατάστασή τους στο «Ατλάντικ» θα δημιουργήσει προβλήματα, γιατί θα είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή». Κληθείς να εξηγήσει την τελευταία του θέση ο κ. Αναστασίου επικαλέστηκε τις διαμαρτυρίες των περιοίκων του παλαιού σούπερ μάρκετ και κάποιων ιδιοκτητών επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι αντιδρούν στην προοπτική και μάλιστα, συγκεντρώνουν υπογραφές. Να σημειωθεί ότι περίοικοι στο Δέλτα Λαρίσης έχουν προγραμματίσει για αύριο παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Τρικάλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.