Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

150 εθελοντές συνδράμουν στην προσπάθεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Νεότερες εξελίξεις (15:35)

http://www.philenews.com
Στις 19:00 τελικά καταφτάνει η ευρωπαϊκή βοήθεια

Σήμερα το απόγευμα, γύρω περί της 19:00, θα αφιχθούν στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο, τρία αεροσκάφη από τη Γαλλία (δύο πυροσβεστικά τύπου CANADAIR και ένα υποστηρικτικό, καθώς και ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος από την Ιταλία, τύπου CANADAIR).

Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά, μαίνεται σε δύσβατη περιοχή στην Ασίνου.

Στα Καννάβια σπεύδει πυροσβεστική δύναμη.

Σύμφωνα με μήνυμα αναγνώστη, παρακαλούνται όσοι μπορούν κι επιθυμούν να συνεισφέρουν με σάντουιτς ή οποιοδήποτε άλλο είδος φαγητού, αλλά κυρίως με παγωμένα νερά, να τα προσκομίσουν μέχρι τις 18:30 στην εταιρία «Καυσόξυλα Άγιος Συμεών στην Λεωφόρο Ανθουπόλεως και Πόρου 2, στη Λακατάμια.

Από εκεί, οι προμήθειες θα μεταφερθούν στο Συντονιστικό Κέντρο στη Γαλάτα, προκειμένου να μοιραστούν σε πυροσβέστες και εθελοντές.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 22252159.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εθελοντές σε αναμονή είναι άνω των 500 σε διάφορες οργανώσεις και σε υπηρεσίες του κράτους που όμως αυτή τη στιγμή δεν χρησιμοποιούνται αφού η κυβέρνηση φοβάται μήπως υπάρξουν και άλλοι νεκροί!! 

ΔΕΝ είναι καλός ο συντονισμός της επιχείρησης, τα αεροσκάφη έχουν επικεντρωθεί στην ρίψη επιβραδυντικού υγρού πράγμα που καθυστερεί την συνεχή ρίψη υγρού στην φωτιά αφού το επιβραδυντικό υγρό πρέπει υποχρεωτικά να παρθεί από το αεροδρόμιο. Πεζοπόρα τμήματα επιχειρούν αλλά όχι στα δύσβατα μέρη όπου η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη! 






Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ - Sigma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.