Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Νεκρός 49χρονος δασοπυροσβέστης εν ώρα καθήκοντος - Νεότερη πληροφόρηση(00:28) για τις ολονύκτιες μάχες με την πυρκαγιά στην ΚΥΠΡΟ

Ο Δασοπυροσβέστης, Ανδρέας Σοφοκλέους, 49 ετών από τη Λακατάμεια, έχασε τη ζωή του ενώ εκτελούσε τα καθήκοντά του στο μέτωπο της φωτιάς και επιχειρούσε για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Σολέας.

Ο άτυχος πυροσβέστης τραυματίστηκε θανάσιμα, μετά από ανατροπή βυτιοφόρου του Τμήματος Δασών στον Άγιο Θεόδωρο, το οποίο επιχειρούσε για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο άλλους σοβαρά τραυματίες μετά την ανατροπή του βυτιοφόρου. Ο ένας εκ των δυο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Η πολιτεία θα σταθεί αρωγός στην οικογένεια του αδικοχαμένου δασοπυροσβέστη

Με συγκλονισμό πληροφορήθηκα απόψε την τραγική είδηση για το θάνατο του δασοπυροσβέστη Ανδρέα Σοφοκλέους, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη εν ώρα καθήκοντος, κατά την ηρωική προσπάθεια του ιδίου και των συναδέλφων του να νικήσουν την πύρινη λαίλαπα που μαίνεται στην περιοχή Σολέας.

Η Κυβέρνηση και εγώ προσωπικά εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας στους οικείους του αδικοχαμένου Ανδρέα Σοφοκλέους προς τους οποίους η Πολιτεία θα σταθεί αρωγός.

Αυτές τις στιγμές οδύνης, οι σκέψεις όλων μας στρέφονται τόσο προς την οικογένεια του Ανδρέα όσο και προς όλους όσοι με υπεράνθρωπες προσπάθειες μάχονται κατά της πύρινης λαίλαπας, διατεθειμένοι να θυσιάσουν ακόμα και τη ζωή τους στο καθήκον που τους έταξε η Πολιτεία.
__________

Σε τρία μέτωπα, κοντά στα Σπήλια, τα Καννάβια και την Αγία Ειρήνη μαίνεται ακόμη η πυρκαγιά. Πολλά μέτωπα είναι υπό έλεγχο και η φωτιά είναι σε ύφεση λόγω της πτώσης της έντασης των ανέμων αλλά και των θερμοκρασιών. Το έργο της κατάσβεσης συνδράμουν επίσης άνδρες από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας, τα κοινοτικά συμβούλια και εθελοντές.

3+1 αεροπλάνα από Γαλλία και Ιταλία θα έρθουν αύριο στην Κύπρο.

Επιπρόσθετη βοήθεια σε πτητικά μέσα από το εξωτερικό, ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών. Γαλλία και Ιταλία ανταποκρίθηκαν μέχρι τώρα θετικά στο αίτημα της Κύπρου για βοήθεια, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης. Οι τρεις χώρες ζητούν ενημέρωση της κατάστασης και προσφέρουν 3+1 αεροπλάνα για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Πάντως, όποια απόφαση κι αν ληφθεί δεν αναμένεται η άφιξη επιπλέον πτητικών μέσων πυρόσβεσης πριν από αύριο το πρωί. 



Με πληροφορίες από:
http://www.philenews.com
http://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.