Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Εξομάλυνση σχέσεων Ρωσίας - Τουρκίας - Ισραήλ, κίνδυνος να μείνει η χώρα μας εκτός των εξελίξεων.






Σε διπλωματικό αγώνα δρόμου για να πειστεί η Κυπριακή Δημοκρατία ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στις διμερείς σχέσεις έχει αποδυθεί το Ισραήλ, με τον πρωθυπουργό του εβραϊκού κράτους, Μπενιαμίν Νετανιάχου, να τηλεφωνεί στον Νίκο Αναστασιάδη και τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά με την συμφωνία με την Τουρκία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα πρακτορεία, αναμένεται νέα τηλεφωνική επικοινωνία, καθώς η κατάσταση χρήζει περισσοτέρων διευκρινίσεων, αφού ο ίδιος ο Νετανιάχου ανέφερε ότι η συμφωνία περιλαμβάνει και τον ενεργειακό τομέα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης, τόνισε σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ότι σε μια τέτοια περίπτωση, «προϋπόθεση είναι η σύνδεση του κοιτάσματος Λεβιάθαν με αγωγό της Τουρκίας, να γίνει μέσω της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου και της Κυπριακής Δημοκρατίας, κάτι που προϋποθέτει επίλυση του Κυπριακού».

Ίσως ο Κασουλίδης θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός και να αντιλαμβάνεται ότι από τη στιγμή που οι προτεραιότητες των άλλων είναι οικονομικές – ενεργειακές, το να βάζεις στο τραπέζι τέτοια προϋπόθεση, είναι σα να προ(σ)καλείς μια κακή λύση για τα ελληνικά συμφέροντα, για την οποία θα σε πιέσουν και σύμμαχοι…

Εξομάλυνση σχέσεων ΡΩΣΙΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε γραπτώς συγγνώμη από τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για την κατάρριψη ενός ρωσικού αεροσκάφους τον Νοέμβριο του 2015 και απηύθυνε έκκληση για «αποκατάσταση των σχέσεων» μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Η Είδηση στον παρακάτω σύνδεσμο

Πλήρης αποκατάσταση σχέσεων για Τουρκία - Ισραήλ
Την ανακοίνωσαν οι πρωθυπουργοί τους, Γιλντιρίμ και Νετανιάχου
Η είδηση στον παρακάτω σύνδεσμο
http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2016/06/blog-post_342.html


Κλιμάκωση των επιθέσεων την Τουρκίας προς την Ελλάδα μέσω του ΟΗΕ για τα θέματα της υφαλοκρηπίδας.
http://www.defence-point.gr


Χαμάς: Eυχαριστεί την Τουρκία για την εξομάλυνση των σχέσεων Άγκυρας - ΙσραήλΗ ισλαμιστική Χαμάς που έχει τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας ευχαρίστησε τη χθεσινή νύχτα την Τουρκία, μετά τη συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ της Άγκυρας και του Ισραήλ, το οποίο ωστόσο, δεν έχει αποδεχτεί το τουρκικό αίτημα για την άρση του αποκλεισμού στον παλαιστινιακό θύλακα.
Η είδηση στον παρακάτω σύνδεσμο


Και εμείς εδώ τι κάνουμε; κοιτάμε στο άπειρο.. όταν στην ευρύτερη γειτονιά μας γίνετε το έλα να δεις ή μάλλον έλα να σε φιλέψω κάτι εξάλλου φιλαράκια ήμασταν. Πήρε χαμπάρι η Ελλαδική πλευρά τίποτα; Η Κυπριακή φαίνεται κάπως να αντιδρά αν και όταν βάζεις μέσα λύση του Κυπριακού τότε δυσκολεύεις τα πράγματα. 

Η απόφαση όμως είναι δεδομένη.. το κοίτασμα του Λεβιάθαν θα περάσει μέσω αγωγού στην Τουρκία όπου εκεί θα υπάρξει τερματικός σταθμός αποθήκευσης και διαχείρισης του! Οι εξελίξεις φαίνεται να μας προσπερνούν.. για να ξυπνήσει η Ελλαδική πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.