Κυριακή, 5 Ιουνίου 2016

SAREX “CYP-USA - 02/16”

460 ΜΕΔ

Το Σάββατο, 04 Ιουνίου 2016, κατά τις πρωινές ώρες διεξήχθη διεθνής Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης (Ε-Δ) με την ονομασία “CYPUSA-02/16”. 

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ), με τη συμμετοχή Αεροναυτικών (Α/Ν) δυνάμεων της ΚΔ και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ). 

Τον πλήρη συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των Α/Ν Μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό.

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε «Ναυτικό Ατύχημα στην Ανοιχτή Θάλασσα». Ως εκ τούτου, τέθηκε σε εφαρμογή από το ΚΣΕΔ Λάρνακας το Εθνικό Σχέδιο Ε-Δ «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού. 

Μεταξύ άλλων η άσκηση περιελάμβανε επιχειρήσεις έρευνας για εντοπισμό και διάσωση ναυαγών στη θάλασσα από τα Ελικόπτερα της Διοίκησης Αεροπορίας/460 ΜΕΔ, καθώς και προσνηώσεις Ελικοπτέρων επί του Αμερικάνικου καταδρομικού για επιχειρήσεις αεροδιακομιδής των «ναυαγών» (MEDEVAC Οperation). Εκτελέστηκαν επίσης επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης από την Α/Α "ΟΔΥΣΣΕΑΣ" της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας αλλά και από το Αμερικανικό Καταδρομικό «Stout». 

Η εν λόγω άσκηση αποτελεί τη δεύτερη προγραμματισμένη συνεργασία, εντός του 2016, σε θέματα Ε-Δ μεταξύ των δυνάμεων της ΚΔ και των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.