Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Τα Ηνωμένα Έθνη στο πλευρό του κυπριακού λαού - Ενημέρωση 12:25 για εθελοντές, πυρκαγιά.

Τα Ηνωμένα Έθνη στο πλευρό του κυπριακού λαού

Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ των ΗΕ, 'Εσπεν Μπαρθ 'Ειντε, εκφράζει τα συλλυπητήριά του για το χαμό ανθρώπινων ζωών στις πυρκαγιές στην Ευρύχου, σημειώνοντας πως οι σκέψεις του είναι με τους πληγέντες.

Σε ανακοίνωση των ΗΕ αναφέρεται ότι τα Ηνωμένα 'Εθνη, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, στέκονται στο πλευρό του κυπριακού λαού.


Αναζωπυρώσεις στο Κούρδαλι και Λημέρια - Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Ασίνου

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών παρατηρούνται αναζωπυρώσεις στο μέτωπο Κούρδαλι και Λημέρια ενώ το μέτωπο της Ασίνου είναι εκτός ελέγχου.

Επικίνδυνη τροπή παίρνουν οι φλόγες

Κίνδυνος να τυλιχτούν στις φλόγες σημαντικά πολιτιστικά πολιτιστικά μνημεία στην Παναγία της Ασίνου, σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα.

Δεν υπάρχει ανάγκη για άλλους εθελοντές σύμφωνα με τον Επίτροπο Εθελοντισμού.

Ωστόσο όσοι ενδιαφέρονται να συνδράμουν στο έργο κατάσβεσης μπορούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες, να επικοινωνούν με την αρμόδια υπηρεσία του κράτους στο τηλέφωνο 22608535, για καλύτερο συντονισμό της προσπάθειας και μεγαλύτερη ασφάλεια.

Αυτό, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί ο Επίτροπος Εθελοντισμού, Γιάννης Γιαννάκη.

Σημειώνει πως είναι σημαντικό να προσέρχονται στο χώρο συντονισμού με:

Την κατάλληλη ένδυση
Άρβυλα ή ψηλά και σκληρά παπούτσια
Μακρύ παντελόνι με σκληρό ύφασμα
Πετσέτα προσώπου
Εργαλεία όπως τσάπα και φτυάρι


Ο Επίτροπος βρίσκεται και σήμερα στον χώρο του Κέντρου Συντονισμού των επιχειρήσεων κατάσβεσης της πυρκαγιάς, για τον συντονισμό των εθελοντών και της υπεράνθρωπης προσπάθειας που συντελείται.

"Οι Εθελοντές, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Πολιτική Άμυνα, το Τμήμα Δασών, το Τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών, η Επαρχιακή Διοίκηση, συνεχίζουν τη μάχη με τις φλόγες, όπου με το θάρρος, τη γενναιότητα και το ήθος τους, προκαλούν ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνειας σε όλους όσοι βιώνουμε από κοντά τη συγκλονιστική αυτή προσπάθεια των συμπολιτών μας για παροχή βοήθειας", σημειώνει.

ΚΥΠΕ - SIGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.