Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

ΚΥΠΡΟΣ Ξεπέρασαν τις 5.000 οι αιτήσεις για συμβασιούχους οπλίτες

Λευκωσία: Συνολικά 5.005 αιτήσεις υποβλήθηκαν για πρόσληψη συμβασιούχων οπλιτών στην Εθνική Φρουρά, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων χθες στις 12 τα μεσάνυχτα.

«Η επιτυχής ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής συνιστά ένα πολύ σημαντικό, το πιο αποφασιστικό βήμα, προς την κατεύθυνση της επαγγελματοποίησης της Ε.Φ. στα πρότυπα σύγχρονων στρατών αλλά και του εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης της επιχειρησιακής της ικανότητας», αναφέρει ο υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης.

Έχουν υποβληθεί συνολικά 5.005 αιτήσεις, 1.822 στην επαρχία Λευκωσίας, 1.265 στην επαρχία Λεμεσού, 1.000 στην επαρχία Λάρνακας, 589 στην επαρχία Πάφου και 329 στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου

Όλοι οι υποψήφιοι για πρόσληψη, με την υποβολή της αίτησης τους, έχουν λάβει ηλεκτρονική πρόσκληση για να παρουσιαστούν για υγειονομική εξέταση μεταξύ 28,29 και 30 Ιουνίου, όπως προβλέπεται στη σχετική προκήρυξη.

Οδηγίες προς υποψηφίους


Οι υγειονομικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν, με βάση την επαρχία διαμονής των υποψηφίων στα διάφορα ΚΕΝ (Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου) ενώ για την επαρχία Λευκωσίας θα πραγματοποιηθεί στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Ε.Φ. στο στρατόπεδο Β.Καποτά (ΒΜΗ). Οι υποψήφιοι που διαμένουν στην ελεύθερη Αμμόχωστου έχουν κληθεί να παρουσιαστούν στο ΚΕΝ Λάρνακας.

Κατά την προσέλευση στους χώρους για υγειονομική εξέταση για να διαπιστωθεί η σωματική ικανότητα του κάθε υποψηφίου (που πρέπει να είναι I1 ή I2) θα γίνεται επίσης σωματομετρικός έλεγχος και έλεγχος των στοιχείων της αίτησης.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ώρα προσέλευσης του κάθε υποψηφίου.

Όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους το Δελτίο Ταυτότητας τους.

Με την ολοκλήρωση και της υγειονομικής εξέτασης, η Επιτροπή Αξιολόγησης, θα προχωρήσει πλέον στον έλεγχο και εξέταση όλων των στοιχείων και στη συνέχεια θα κατατάξει τους υποψήφιους που πληρούν όλα τα απαιτούμενα προσόντα, σε σειρά επιτυχίας με βάση το βαθμό του απολυτηρίου τους.

Σημειώνεται επίσης ότι θα καταρτιστεί πίνακας επιλαχόντων ο οποίος θα έχει διάρκεια ενός έτους. Πέραν του ενός έτους, για τη συμπλήρωση κενών από τυχόν αποχωρήσεις θα διεξάγεται νέος διαγωνισμός.

Ο υπουργός Άμυνας υπογραμμίζει ότι πιθανή κατοχή πτυχίων ή άλλων επαγγελματικών διπλωμάτων θα τύχουν εξέτασης με αντικειμενικές και διαφανείς διαδικασίες , στη συνέχεια (μετά την πρόσληψη) για την τοποθέτηση των ΣΥΟΠ σε κλάδους, όπλα, σώματα ή υπηρεσίες, επαναλαμβάνοντας ότι μοναδικό αντικειμενικό και μετρήσιμο κριτήριο για την πρόσληψη θα είναι ο βαθμός του απολυτηρίου.

- See more at: http://www.philenews.com  ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.