Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

Σύλληψη πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών στην Αλεξανδρούπολη. 2 εκ των συλληφθέντων είναι Υπαξιωματικοί της ΣΜΥ και άλλο 1 άτομο που υπηρετεί στις Ε.Δ.

Σύσταση και συμμετοχή σ' εγκληματική οργάνωση για διάπραξη εγκλημάτων διακίνησης ναρκωτικών και διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών μέσω της οργάνωσης, (κατοχή, πώληση, χρήση κλπ), είναι οι κατηγορίες που απήγγειλε ο Εισαγγελέας της Αλεξανδρούπολης και στους 29 + 3 συλληφθέντες οι οποίοι βρίσκονται υπό κράτηση.

Σύμφωνα με συνήγορο υπεράσπισης, οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί στους κατηγορούμενους είναι ιδιαίτερα βαριές, με 10 χρόνια ποινή κάθειρξης, ποινή η οποία όπως τόνισε, αυξομειώνεται αναλόγως τη συμμετοχή και τη δράση του καθενός ξεχωριστά στην εγκληματική οργάνωση.

Οι δύο ακόμη Αλεξανδρουπολιτες καθώς και ένας με καταγωγή από την Έδεσσα, οι οποίοι κρατούνται στην Αθήνα και αναμένεται να προσαχθούν στην Αλεξανδρούπολη ενώπιον των αρμοδίων δικαστικών αρχών βάση της προβλεπόμενης διαδικασίας, είναι τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης.

Κατά τη στιγμή της σύλληψης του Εδεσσαίου, φερόμενου ως αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία επιχείρηση έγινε στα Κουφάλια, της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διαφύγει των Αρχών, εμβόλισε τα οχήματα της ΕΛΑΣ, έκανε ελιγμούς, με αποτέλεσμα να πέσει και να εγκλωβιστεί σε παρακείμενο αρδευτικό κανάλι όπου και συνελήφθη.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στην υπόθεση εμπλέκονται τρία στελέχη του Ελληνικού Στρατού εκ των οποίων τα δύο συνελήφθησαν στην Ορεστιάδα κατά τη διάρκεια της συντονισμένης επιχείρησης. Μάλιστα, οι δύο εξ αυτών είναι υπαξιωματικοί καριέρας (ΣΜΥ), ενώ ο τρίτος είχε βασικό ρόλο στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, στου οποίου την οικία εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.

Είναι η πρώτη φορά που πιάστηκε ποσότητα κοκαΐνης στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Υπογραμμίζεται πως τέτοιου τύπου συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση ευρείας κλίμακας με πανελλαδική εμβέλεια (από Κυκλάδες μέχρι τον Έβρο) είναι πρωτοφανής.

Δείτε το βίντεο με τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ και την συνέχεια του ρεπορτάζ στην πηγή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.