Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Η νέα “καρδιά” του ελέγχου του FIR Αθηνών στη Λάρισα!

Στα απόρθητα υπόγεια του περίφημου πρώην ΝΑΤΟϊκού λαβύρινθου στο Κουτσόχερο Λάρισας, μετακινείται ο έλεγχος του FIR Αθηνών από την Πολεμική Αεροπορία.

Η αναβάθμιση της αεράμυνας της χώρας με τον εκσυγχρονισμό του εθνικού συστήματος Διοίκησης και ελέγχου με αυξημένες δυνατότητες περιλαμβάνει την μεταφορά των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και του προσωπικού των ραντάρ από τις κορυφές των βουνών που βρίσκονται, στα υπόγεια της Λάρισας.

Στο τούνελ που στεγαζόνταν το αεροπορικό στρατηγείο του ΝΑΤΟ, το CAOC 7 αναμένεται να χτυπάει από φέτος το καλοκαίρι η καρδιά της ελληνικής αεράμυνας. Η απόφαση είχε ληφθεί από το 2012, αλλά φέτος τελικά ξεκίνησε το συμμάζεμα και η μετακίνηση του προσωπικού.

Φυσικά οι σένσορες των ραντάρ θα παραμείνουν στις βουνοκορφές και θα συντηρούνται. Ωστόσο έχει ήδη δρομολογηθεί μέσω ΝΑΤΟ η αντικατάσταση του ραντάρ στον Χορτιάτη όπου υπάρχει στο 1ο ΚΕΠ με νεότερο που θα έχει σύγχρονες δυνατότητες, ώστε να καλύπτει αποτελεσματικότερα την επιτήρηση στην βόρεια Ελλάδα.

Διαβάστε την συνέχεια στην πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.