Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Όλες οι εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα στην Κύπρο. Εκκενώθηκε αποθήκη πυρομαχικών στην Κυπερούντα, σε ετοιμότητα η ΕΦ, φόβοι για το Τρόοδος









Νεώτερες πάντως πληροφορίες κάνουν λόγο για αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στο ύψος του χωριού Ευρύχου, πριν από τη Γαλάτα η οποία έγινε προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο με τη συνδρομή ελικοπτέρου και οχημάτων της πυροσβεστικής.

Ανεξέλεγκτη, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των επίγειων και εναέριων δυνάμεων πυρόσβεσης, μαίνεται η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Ευρύχου.

Κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας 56χρονου λειτουργού του Τμήματος Δασών, ο οποίος κατέπεσε σε γκρεμό, κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ επιχειρούσε με καδενοφόρο όχημα του Τμήματος, στην περιοχή Γαλάτας.

Η εγγύτητα της φωτιάς σε στρατόπεδο και αποθήκες πυρομαχικών, έχει θέσει την ΕΦ σε επιφυλακή. Ήδη η αρχές προχώρησαν σε εκκένωση μιας από τις αποθήκες με τα πυρομαχικά να μεταφέρονται σε ασφαλή χώρο.

Μετά τη σύσκεψη ο Πρόεδρος Ανασταδιάδης δήλωσε πως η ζημιά από τη φωτιά είναι ανεπανόρθωτη και έδωσε συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνδράμουν στην κατάσβεση. Είπε επίσης, πως ζητήθηκαν δύο ελικόπτερα Super Puma από την Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του philenews. Πρόσθσε πως την Τετάρτη στο Υπουργικό Συμβούλιο θα τεθεί θέμα γρήγορης αναδάδωσης και στήριξη των πληγέντων.

Στο μεταξύ, η εγγύτητα της φωτιάς σε στρατόπεδο και αποθήκες πυρομαχικών, έχει θέσει την ΕΦ σε επιφυλακή. Δεκάδες είναι οι άνδρες της Πυροσβεστικής, της Εθνικής Φρουράς, του Τμήματος Δασών και άλλων αρμόδιων τμημάτων και φορέων που μάχονται με τις φλόγες στο έδαφος. Δύο καναντέρ από την Ελλάδα, πέντε πυροσβεστικά εναέρια μέσα από το Ισραήλ, δύο μισθωμένα πυροσβεστικά αεροπλάνα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δύο του Τμήματος Δασών και δύο εναέρια πυροσβεστικά των βρετανικών βάσεων επιχειρούν από αέρος στην περιοχή.

Όπως μας ανέφερε το Τμήμα Δασών, αλλά και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα μέτωπα είναι πολλά και το έργο της πυρόσβεσης καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολο με τον άνεμο να αποτελεί «εχθρό» στις προσπάθειες όλων των υπηρεσιών που μάχονται με τις φλόγες.

Λίγο μετά τις 3μ.μ. προσγειώθηκε στην Πάφο για ανεφοδιασμό και το δεύτερο Super Puma της ΠΑ που αναμενόταν από τη Ρόδο, προκειμένου να λάβει μέρος στην προσπάθεια.

Με πληροφορίες από τον ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΥΠΡΟΥ και το ΣΙΓΜΑ



 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.