Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Κλιμάκωση από τους Τούρκους στο Αιγαίο με νέα NAVTEX, δεν θα καταθέσουμε σχέδια πτήσεων για την άσκηση, θα καταρρίψουμε όποιο Ελληνικό μαχητικό μας ενοχλήσει

Eπιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης ανακοίνωσε η Τουρκία στις 27 και 28 Απριλίου 2016 που ουσιαστικά διχοτομεί επιχειρησιακά το Αιγαίο.

Η Ελληνική πλευρά αντέδρασε και δήλωσε ότι το αρμόδιο κέντρο για να μπορέσει επιχειρησιακά να παρακολουθηθεί η επιχείρηση αλλά και το κέντρο που πρέπει να ενημερώσουν οι Τουρκικές αρχές είναι αυτό του Πειραιά, οι Τούρκοι από την πλευρά τους αρνήθηκαν, δηλώνοντας ότι δεν θα επιχειρήσουν εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων και ότι η επιχείρηση θα γίνει κανονικά αλλά από το δικό τους κέντρο διοίκησης και ότι σε καμία περίπτωση τα αεροσκάφη που θα επιχειρήσουν στην άσκηση Έρευνας και διάσωσης δεν θα καταθέσουν σχέδιο πτήσεων στην Ελληνική πλευρά.

Οι τουρκικές αρχές δήλωσαν ότι η άσκηση θα διεξαχθεί στην περιοχή μεταξύ 6 και 10 ν.μ. και έτσι δεν συνιστά παραβίαση του Ελληνικού Εναερίου Χώρου!




















Οι Τουρκικές αρχές έχουν κάνει επίσης γνωστό στις Ελληνικές αρχές ότι όποιο αεροσκάφος της Τουρκίας κατά την διάρκεια της ασκήσεως"ενοχληθεί"από Ελληνικά μαχητικά, η πρόκληση αυτή θα απαντηθεί άμεσα από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία!

Μέσα σε όλα αυτά.. ο υπουργός Εξωτε­ρικών Νίκος Κοτζιάς έχει συγκαλέσει για τη Μεγάλη Τρί­τη (26 Απριλίου) το Εθνικό Συμβού­λιο Εξωτερικής Πολιτικής, με σκοπό την ενημέρωση των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων στα κρίσιμα θέ­ματα εξωτερικής πολιτικής με αιχμή τα Ελληνοτουρκικά.

Και η απορία μου είναι η εξής... αν τελικώς τα Τουρκικά αεροσκάφη/ελικόπτερα ΔΕΝ καταθέσουν σχέδια πτήσης, που δεν πρόκειται να το κάνουν το κατέστησαν σαφές, και Ελληνικά μαχητικά σηκωθούν για αναχαίτιση... τι θα γίνει όταν από την Τουρκική πλευρά συμβεί το ίδιο; μήπως πάμε για θερμό επεισόδιο;  Τα μάτια και τα αυτιά όλων στις 27 και 28 θα είναι στραμμένα στο Αιγαίο... η πιθανότητα θερμού επεισοδίου με απρόβλεπτες συνέπειες είναι πολύ μεγάλη.

Η κλιμάκωση των Τούρκων άρχισε.. πως θα απαντήσει η Αθήνα;


Μπορείτε να δείτε την Navtex στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.shodb.gov.tr/shodb_esas/index.php/en/safety-of-navigation/navigational-warnings/izmir-navtex-station

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.