Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Νίκος Αναστασιάδης: «Να διδαχθούμε από τον αγώνα της ΕΟΚΑ»

Μετά τη δοξολογία που πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Λευκωσία για την 61η επέτειο από την έναρξη του αγώνα της ΕΟΚΑ, ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε πως η σημερινή μέρα «είναι μια μέρα σεβασμού προς τους αγωνιστές της ελευθερίας, σεβασμού προς όσους μας επέτρεψαν, έστω και αν ο τελικός στόχος δεν επετεύχθη, να δημιουργήσουμε μια χώρα με προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με διεθνή και έντονη παρουσία και αυτό που θα οδηγήσει σε εξόφληση του χρέους, αυτή η τιμή δηλαδή. Τότε και μόνον μπορεί να θεωρηθεί ότι αποδίδεται επαξίως, εάν γίνει και αν κατορθώσουμε ενωμένοι να αποκαταστήσουμε την ενότητα του κράτους, την απαλλαγή από την κατοχή, τη δημιουργία συνθηκών μιας πραγματικά ευρωπαϊκής χώρας που να σέβεται και να τιμά τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων ανεξαίρετα των κατοίκων της». 

Κληθείς να σχολιάσει αναφορά του Τούρκου Προέδρου ότι τον Μάιο θα υπάρξει επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό κάτι που θα φέρει συνολική διευθέτηση μέχρι το τέλος του έτους, και σε παρατήρηση δημοσιογράφου πως αυτή η αναφορά προμηνύει πως δεν θα υπάρχουν εξελίξεις μέχρι το Μάιο, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «αυτό δεν θα οφείλεται στη δική μας πλευρά. 

Όσοι επικαλούνται ότι λόγω των βουλευτικών εκλογών υπάρχει τάχα επιβράδυνση είναι για να καλύψουν τις έντονα, αν θέλετε, αντίθετες με τις αρχές δικαίου θέσεις τους». Τέλος σχολιάζοντας την έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο είπε πως είναι μια επιτυχία η οποία όμως δεν επιτρέπει σε κανέναν τον εφησυχασμό. Αλίμονο, κατέληξε, αν δεν μάθαμε από τα λάθη μας, γενικότερα, και αν θα επανέλθουμε σε πολιτικές που θα τις υπαγορεύει ο λαϊκισμός αντί ο ορθολογισμός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.