Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Κόλαση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν εμπλέκονται σε σφοδρές μάχες. δεκάδες νεκροί, μεγάλες απώλειες για τους Αζέρους!

Σύμφωνα με την υπηρεσία τύπου του στρατού του Καραμπάχ ο αρμενικός στρατός σκότωσε 40 στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων του . Azerbaïdjan κατέρριψε 2 ελικόπτερα κατέστρεψε 3 τανκ και ,3 drone БТР.Οι μάχες είναι πολύ βίαιες και συνεχίζονται στην πρώτη γραμμή με κατεύθυνση το Martakert.Δεν δίνονται στοιχεία για τις απώλειες της πλευράς των αρμενίων και τονίζεται ότι ο αντίπαλος χτύπησε αστικές ζώνες.Η αντίθετη πλευρά υποβαθμίζει τις απώλειες της αν και παραδέχεται κάποιες από αυτές.



Τη ζωή τους έχασαν 12 Αζέροι στρατιώτες, ενώ ένα ελικόπτερο καταρρίφθηκε από τις αρμενικές δυνάμεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ στη διάρκεια μαχών ασυνήθιστης έντασης που διεξάγονται σ' αυτή την αυτονομιστική περιφέρεια την οποία διεκδικούν το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία, ανακοίνωσε σήμερα το Μπακού.

«Δώδεκα Αζέροι στρατιώτες σκοτώθηκαν στη μάχη και ένα ελικόπτερο καταρρίφθηκε από τις αρμενικές δυνάμεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, προσθέτοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις του ανακατέλαβαν «δύο στρατηγικής σημασίας λόφους και ένα χωριό» στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.


Οι φιλοαρμένιοι αποσχιστές της αυτοανακηρυχθείσας δημοκρατίας του Καραμπάχ ισχυρίζονται εξάλλου ότι κατέρριψαν αζερικό στρατιωτικό ελικόπτερο, με το Αζερμπαϊτζάν να το διαψεύδει. Οι δύο δημοκρατίες, οι οποίες αποτελούσαν τμήμα της Σοβιετικής Ένωσης, συγκρούονται από το 1988 για τον αρμενικό θύλακα εντός του αζερικού εδάφους.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, από την πλευρά του, ζήτησε την άμεση παύση κάθε εχθροπραξίας.

Η Ρωσία στηρίζει σε γενικές γραμμές τις θέσεις της ορθόδοξης χριστιανικής Αρμενίας έναντι του σιιτικού μουσουλμανικού Αζερμπαϊτζάν.

Η σύγκρουση Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε το 1988 με την ανακήρυξη της αυτόνομης δημοκρατίας του Ναγκόρνο Καραμπάχ το 1991 ενώ εκεχειρία υπογράφτηκε το 1994.

Με πηγές από: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.