Κυριακή, 3 Απριλίου 2016

Η διάλυση της χώρα έρχεται με ξαφνικό ξέσπασμα βίας και πιθανή χρεοκοπία. Προβοκάρουν οι θεσμοί και η Ε.Ε.!

Βήμα1ο
Τα ακραία στοιχεία που έχουν διαχυθεί σε όλη την επικράτεια, τα κέντρα φιλοξενίας διευκόλυναν τους ακραίους κύκλους στο σχεδιασμό τους, είναι δύσκολοι στην διαχείριση τους, με ακραίες αντιδράσεις που είναι επίσης δύσκολο να αντιμετωπιστούν με καταστολή αφού η εξτρεμιστική τρομοκρατία στις χώρες της Μέσης Ανατολής ακολουθεί μια οικογενειακή και συγγενική δράση και έτσι η προστασία των πληροφοριών γίνετε πολύ ποιο εύκολη για τους τρομοκράτες-εξτρεμιστές και πολύ ποιο δύσκολη για τις διωκτικές αρχές, αφού το να διεισδύσουν σε μουσουλμανικές οικογένειες είναι από πολύ δύσκολο έως ανέφικτο.

Η ταμπέλα "πρόσφυγας" διευκολύνει στο να παραμένουν σχεδόν αόρατοι οι προβοκάτορες... το αίτημα τους να μην μετατραπούν τα ανοικτά κέντρα σε κλειστού τύπου έχει να κάνει με την ροή των πληροφοριών στους συνδέσμους που έχουν σε τζαμιά και σπίτια νόμιμων μεταναστών.

Βήμα 2ο και ποιο σημαντικό, διάλυση της οικονομίας
Το ΔΝΤ μέσω των ακραίων απαιτήσεων του συνδέει το θέμα της Ελλάδας με το δημοψήφισμα στην Βρετανία για να πιεστούν οι Ευρωπαίοι ώστε να πάρουν αποφάσεις για ένα σκληρότερο πρόγραμμα, ήδη στην Ελλάδα ακούγονται φωνές ότι μας πιέζουν για να οδηγηθούμε σε πιστωτικό γεγονός άτακτης χρεοκοπίας. Η κυβέρνηση με έκτακτες συσκέψεις προσπαθεί να διαμορφώσει ένα κλίμα κατά του Ταμείου, που όμως δεν φαίνεται μέχρι να ανησυχεί τους Ευρωπαίους αφού το Ταμείο παραμένει στο πρόγραμμα και η Ευρώπη δεν επιθυμεί μέσω του ESM να παρέμβει περαιτέρω στην διάσωση της Ελλάδας. Η αποκάλυψη Προβόπουλου μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, ότι το Μάιο του 2008, ο Μπομπ Τράα, πρώην επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Αθήνα, είχε συντάξει έκθεση για την ελληνική οικονομία, στην οποία υπολόγισε ότι το χρέος κάθε μορφής του ελληνικού κράτους ήταν πάνω από το 800% του ΑΕΠ, έρχεται να δέσει με την προσπάθεια αποσταθεροποιητικών κύκλων του πολιτικά διεφθαρμένου συστήματος εξουσίας του Α.Σαμαρά να παρέμβουν στα εσωτερικά με μόνο στόχο να αποδημήσουν την κυβέρνηση και το σύστημα Καραμανλή που φέρεται να βοηθά τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο ESM συνεργάζεται με το Ταμείο στην διαχείριση των ροών χρήματος προς την χώρα μας και συνεργάζεται στενά... έχοντας Γερμανό Πρόεδρο! ΕΚΤ και ΔΝΤ συμφωνούν στα μνημόνια, αλλά διαφωνούν στο χρέος! Πράγμα παράδοξο αν σκεφτούμε τις στενές σχέσεις Ταμείου και ΔΝΤ.
Η πιστωτική ασφυξία κοντά στο Βρετανικό δημοψήφισμα είναι πλέον ορατή και από τις υποκλαπείσες συνομιλίες του Ταμείου.Φανταστείτε τώρα η Βρετανία να έχει πει ένα μεγάλο ΟΧΙ στην Ευρώπη.. και η Ευρώπη ην ίδια στιγμή να έχει να διαχειριστεί οικονομικά το BR-EXIT και από την άλλη να έχει την Έλλαδα να περιμένει χρήματα από τους Ευρωπαικούς μηχανισμούς. Ο απόλυτος οικονομικός θάνατος.

Κάνεις δεν ασχολείται με το 800% χρέους επί του ΑΕΠ... κανένας δικαστής δεν έχει καλέσει τους πολιτικούς εκείνης της εποχής και ούτε πρόκειται, αφού το σύστημα θέλει να επέλθει μια οριστική σήψη στο πτώμα της Ελλάδας.

Η δήθεν τεχνητή κρίση για να αποφύγει την καυτή πατάτα ο Αλέξης και να την πετάξει στον αφελή και μαθητή επιπέδου νηπιαγωγείου Κυριάκο δεν φαίνεται να έχει βάση, αφού οι Ευρωπαίοι δεν επιθυμούν συχνές αλλαγές στην πολιτική ζωή της Ελλάδας, άλλωστε για να καταλάβουν τι τους γίνετε τα μαθητούδια του Κυριάκου θα περάσει ένα εξάμηνο και χαμένα εξάμηνα οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν.

Το σενάριο όμως μιας συμφωνημένης κρίσης με την Ε.Ε. ώστε να περάσει το BR-EXIT και να ασχοληθούν μετά με την Ελλάδα δεν είναι απίθανο, αν και η Ελληνική πλευρά προσπαθεί να τελειώσει το θέμα τώρα και όσο ποιο γρήγορα γίνετε.

Το επίπεδο των λειτουργών της Δικαιοσύνης και απόδοση της είναι επιπέδου 1960 και τίποτα δεν δείχνει ότι θα αλλάξει προς το καλύτερο. Η διαφθορά στο εσωτερικό τους από την κομματικοποιήση είναι εμφανής σε κάθε τους δήλωση και προς τα δεξιά και προς τα αριστερά, άρα και η απόδοση της δικαιοσύνης προς τους πολίτες είναι από αμφίβολη έως και απίθανη σε πολλές περιπτώσεις.

Είναι για γελάς όταν ακούς ότι το ΔΝΤ που συντάσσεται θεωρητικά με την στάση της Αθήνα για διαγραφή χρέους πρέπει να μείνει εκτός και να φύγει, αποπληρώνοντας του η Ε.Ε. κάπου στα 10 με 15 δις για τα μνημόνια 1 και 2. Με αντικατάσταση του από τον ESM...εδώ η υποκρισία και της Ελληνικής πλευράς αλλά και της Ευρώπης περισσεύει.

Το αστείο στην όλη υπόθεση της διαρροής των συνομιλιών Τόμσεν-Βελκουλέσκου είναι το παρακάτω απόσπασμα από την τοποθέτηση Τόμσεν:

Τόμσεν: Θέλω να πω… θα θέσει όλες τις συνομιλίες που θέλει, αλλά ξέρω τι θα συμβεί. Θα πάμε στο Euroworking Group και θα πω στο Eurogroup ότι “δε φτάνει στο 3,5 και δε θα προχωρήσουμε, εκτός αν οι Ευρωπαίοι ελαττώσουν τους στόχους τους στο 1,5”. Δεν πρόκειται να το κάνουν. Θα πουν όχι, θα θέσουν νέα μέτρα. Αυτό είναι ξεκάθαρο, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό

δλδ το Ταμείο πιστεύει ότι η Ευρώπη θέτει στόχους υψηλότερους από αυτούς που η Ελλάδα μπορεί να πετύχει και ότι η Ε.Ε. επιμένει στην επίτευξη αυτών, οδηγώντας την χώρα μας σε αναπόφευκτη μη τήρηση των συμφωνηθέντων και το πρόγραμμα σε αποτυχία. Και σε αυτό η κυβέρνηση αντί να συντάσσεται με το Ταμείο... το θέλει εκτός! Να απορεί κανείς ή να μην απορεί;

Μια οικονομία που όπως καταλαβαίνετε βρίσκεται σε πλήρη απαξίωση και ένας λαός που περιμένει την χαντζάρα να πέσει στο κεφάλι του, ακούνητος, αμίλητος και φοβισμένος. Μια οικονομία που για να τα λέμε όλα, έχει υποστεί ότι έχει υποστεί από το μένος του Γερμανικού παράγοντα αλλά και από τα Ελληνικά πισωγυρίσματα που έχουν καθυστερήσει την σύνδεση της με το μέλλον και την οικονομική πραγματικότητα.

Όλα αυτά μπορούν, αν δεν συμφωνηθούν με την Ε,Ε. να οδηγήσουν σε μια ασύντακτη χρεοκοπία με ανεπανόρθωτες βλάβες στην οικονομική ζωή της χώρας και όλη αυτή η βλάβη θα συνοδευτεί νομοτελειακά από ένα ξέσπασμα βίας και ταραχών σε όλη την επικράτεια.

Και φανταστείτε αν το κακό σενάριο για την οικονομία επιβεβαιωθεί, πόσο γρήγορα θα επιβεβαιωθεί και χρησμός Κυρίτση; «Περιμένουμε βία. Οι απελπισμένοι άνθρωποι τείνουν να είναι βίαιοι», δηλώνει στον Observer ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης. Ο απόλυτος τρόμος για το εσωτερικό της χώρας και θα είναι ο απόλυτος τρόμος γιατί όταν οι λαθρομετανάστες μπορούν με χαρακτηριστική ευκολία να ρίξουν φράκτες σε ΚΛΕΙΣΤΟΥ τύπου κέντρα φιλοξενίας και να πάνε με τα πόδια στην πόλη στην πόλη της Χίου, ε φανταστείτε αυτό τον όχλο να κατεβαίνει με επιθετικές διαθέσεις προς μια πόλη στο εσωτερικό της χώρας! Και με την Αστυνομία να παραμένει απλός παρατηρητής όπως παρέμεινε και στην Χίο! Εκεί θα χρειαστείς σαν κράτος υποχρεωτικά την παρέμβαση του Στρατού με αναγκαστική κήρυξη Στρατιωτικού νόμου ή σε όλη την επικράτεια ή σε συγκεκριμένες περιοχές-Περιφέρειες.

Με την Τουρκία να μην έχει δημιουργήσει κέντρα υποδοχής των λαθρομεταναστών που θα επιστρέψει η Ελλάδα βάση της συμφωνίας Ε.Ε.-ΤΟΥΡΚΙΑΣ, στην γείτονα.. με την Τουρκία που δεν έχει ψηφίσει μέχρι και σήμερα τους νόμους που χρειάζεται για να τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία, με την Τουρκία που δεν έχει στείλει ακόμα το σύνολο των Τούρκων Αστυνομικών στα Ελληνικά νησιά!


Βήμα 3ο, το ξέσπασμα
Θα γίνει με ΜΚΟ να παροτρύνουν δυστυχισμένους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες να περάσουν ομαδικά τα σύνορα με τα Σκόπια;
Θα γίνει με το σενάριο της οικονομικής ασφυξίας, με αποτέλεσμα το κράτος, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες να μην μπορούν να παράσχουν σίτιση και ανεκτές συνθήκες υγιεινής;
Θα γίνει με ξέσπασμα βίας σε μεγάλο αστικό κέντρο;
Πάντως το ξέσπασμα αν δεν προσέξει η κυβέρνηση θα λάβει χώρα σύντομα... οι πιθανότητες να σώσει την κατάσταση η Κυβέρνηση είναι πολύ μικρές, φυσικά μεγάλο ρόλο θα παίξει το "2ο βήμα" και το πως θα αποφασίσουν Ευρώπη και Ταμείο(ΔΝΤ) να αφήσουν την Ελλάδα να πέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.