Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Αδιανόητη απόφαση της ΕΡΤ για διακοπή του σήματος της στην Κύπρο, μέσω του ΡΙΚ!

Η ΕΡΤ, με επιστολή που απέστειλε προς το ΡΙΚ και την οποία υπογράφει ο διευθύνοντας σύμβουλός της, Λάμπης Ταγματάρχης, ζητά όπως σταματήσει η εκπομπή του προγράμματός της στην Κύπρο. Στην επιστολή, η οποία φέρει ημερομηνία 30 Σεπτεμβρίου 2015 και η οποία κρατήθηκε για ευνόητους λόγους στο σκοτάδι μέχρι σήμερα, δεν αναφέρεται κάποιος συγκεκριμένος λόγος που οδήγησε το εθνικό κανάλι στη συγκεκριμένη απόφαση.

Αμέσως μετά την παραλαβή της επιστολής σήμανε συναγερμός σε ανώτατο επίπεδο στο ΡΙΚ με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί χθες, και μετά από αρκετές προσπάθειες, στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, σύσκεψη στην οποία έλαβαν μέρος οι υπουργοί Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος και Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Ηλίας Φωτόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ Θανάσης Τσώκος και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Κώστας Νικολαΐδης.

Στη διάρκειά της, Κύπρος και Ελλάδα συμφώνησαν στην ανάγκη για συνέχιση της συνεργασίας των δημόσιων ραδιοτηλεοράσεων των δυο χωρών, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών ανέλαβε δράση προς την κατεύθυνση της ανανέωσης της σχετικής διακρατικής συμφωνίας.

ΠΗΓΗ: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (Λούκας Πάρπας)
2ο link D-P

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.