Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Κύπρος - Επιχείρηση αεροδιακομιδής ασθενούς από επιβατικό πλοίο



Στις 21 Απριλίου 2016 και ώρα 08:49, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε επείγουσα τηλεφωνική κλήση από το υπό σημαία Μάλτας επιβατικό πλοίο “MEIN SCHIFF 1”, το οποίο ζήτησε την αεροδιακομιδή ασθενούς, από σημείο 105 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πάφου και συγκεκριμένα στο νοτιοδυτικό όριο της περιοχής Ε-Δ της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο Έρευνας Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας ελικόπτερο της 460 ΜΕΔ της Διοίκησης Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς, στο οποίο επιβαίνει εξειδικευμένος νοσηλευτής του Υπουργείου Υγείας, με σκοπό την παραλαβή του ασθενούς από το πλοίο και την μεταφορά του στο πλησιέστερο νοσοκομείο της Δημοκρατίας.

Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δελτίο Τύπου 2
Σε συνέχεια του 1ου Δελτίου Τύπου, το οποίο εκδόθηκε και αφορούσε την αεροδιακομιδή ασθενούς από το υπό σημαία Μάλτας επιβατικό πλοίο “MEIN SCHIFF 1”, την 12:37 το ίδιο πλοίο ενημέρωσε το ΚΣΕΔ για την ύπαρξη 2ου περιστατικού άμεσης αεροδιακομιδής 2ου ασθενούς, ο οποίος υπέστη πνευμονικό οίδημα.

Το ΚΣΕΔ απέστειλε 2ο ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, στο οποίο επιβαίνει εξειδικευμένος νοσηλευτής του Υπουργείου Υγείας, με σκοπό την παραλαβή και του 2ου ασθενούς από το πλοίο και την μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Σημειώνεται ότι το 1ο ελικόπτερο της 460 ΜΕΔ το οποίο παρέλαβε την 72χρονη Γερμανίδα, η οποία υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, προσγειώθηκε την 13:48 στο αεροδρόμιου Πάφου όπου και παρελήφθη από ασθενοφόρο προκειμένου να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.