Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Ενεργοποίηση της Αεράμυνας, σε ετοιμότητα οι Ε.Δ. σε όλο το μήκος και πλάτος επικράτειας. Τι σημαίνει όμως όταν ακούμε Ενεργοποίηση της Αεράμυνας;


Mε εντολή Αρχηγού ΓΕΕΘΑ που δόθηκε πριν από λίγο ,έχουμε και λέμε !Άμεσο Εγκλωβισμό από τα Radar της Ελληνικής Αεράμυνας όταν τα Τούρκικα Μαχητικά θα «εισβάλλουν στο FIR!»

Δεν γνωρίζουμε τι συμβεί τις επόμενες ώρες και ημέρες και η εντολή θα έχει συνεχόμενη ισχύ αφού η Ελλάδα έχει 24ώρη ετοιμότητα με πυροβολαρχίες και Συστοιχίες Αεράμυνας σε 20′ ετοιμότητα που μπορεί να μεταπέσει άμεσα σε 5′

Όταν ακούμε για ενεργοποίηση της Ελληνικής Αεράμυνας μετά από εντολή του Α/ΓΕΕΘΑ πρέπει να καταλαβαίνουμε το πόσο δύσκολο είναι , όχι να μόνο να ενεργοποιηθούν αλλά και να ενταχθούν στο σύστημα αεράμυνας όλες οι Μονάδες και να φτάσει η διαταγή παντού και από εκεί να ενεργοποιηθούν τα σχέδια που θα τα αναφέρουμε κάποια άλλη στιγμή !

Δεν θα αναφερθούμε στα Α/Α όπλα των Μονάδων,ν ούτε στην διάταξη τους, αλλά στο Εθνικό Σύστημα Αεράμυνας

Το σημαντικό από όσα θα διαβάσετε εδώ είναι να κρατήσετε ένα πράγμα …Πρέπει η διαταγή της ενεργοποιήσεως με σκοπό να καταρρίψουν τα εχθρικά μαχητικά ,πρέπει να φτάσει και στον τελευταίο χειριστή ταυτόχρονα, γιατί υπάρχει αλληλοκάλυψη ,αλλά και ενα σύστημα αναπληρώσεως !
Δεν θα αναφερθούμε σε απόρρητα ,αλλά όταν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρει οτι το Αμυντικό Σύστημα της Χώρας είναι σε άξια χέρια ,καλά είναι να καταλαβαίνουμε όλοι μας τι ακριβώς εννοεί στον τομέα Αεράμυνας !

Το ΓΕΕΘΑ τιμώντας την αποστολή της Αεράμυνας και τους Αντιαεροπόρους , γνωρίζοντας δε ότι θα είναι αυτοί που θα δώσουν την πρώτη μάχη τους απένειμε το Νέο διακλαδικό Σήμα που φέρουν όλοι Αντιαεροπόροι ανεξαρτήτως κλάδου (Στρατου -Ναυτικού και Αεροπορίας !)

Η διάταξη του ελληνικού δικτύου αεράμυνας έχει ως κάτωθι:- Για τις περιοχές Αττικής και Καβάλας-Θεσσαλονίκης (έδρα της 350 Πτέρυγας Κατευθυνομένων βλημάτων) διατίθενται 6 συστοιχίες MIM-104 Patriot PAC-3 οι οποίες εξοπλίζουν την 21 Μοίρα Κατευθυνομένων Βλημάτων της Κερατέας, τις 23 και 24 της Θεσσαλονίκης, την 25 της Χρυσούπολης και την 26 ΜΚΒ στο Κατσιμίδι Αττικής. Η 22 ΜΚΒ βρίσκεται στη Σκύρο προστατεύοντας το κεντρικό Αιγαίο και την ενδοχώρα κατ΄επέκταση.
- Η Κρήτη αλλά και η δίοδος προς την Κύπρο προστατεύονται από 2 συστοιχίες S-300 PMU1.
- Για τη προστασία στρατηγικών στόχων στη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, ο ΕΣ διαθέτει 7 πυροβολαρχίες με εκσυγχρονισμένα βλήματα ΜΙΜ-23Β I-HAWK.

- Τέλος, όλοι οι μείζονες σχηματισμοί των ΕΣ του Δ΄ ΣΣ και της ΑΣΔΕΝ προστατεύονται από 21 Αντιαεροπορικά Συστήματα Μικρού Βεληνεκούς (SHORADS) ΤΟR-M1, 31 OSA-AK/AKM και 54 (V-SHORADS) ASRAD ενώ για τις αεροπορικές βάσεις διατίθενται συστήματα ΒΕΛΟΣ και Crotale NG (επιπρόσθετα συστήματα στους κύριους ναυστάθμους Σαλαμίνας και Κρήτης).

Ο ελληνικός εναέριος χώρος θεωρείται από τους καλύτερα φυλασσόμενους παγκοσμίως χάρη στο αδιαπέραστο πλέγμα που σχηματίζουν τα προηγμένα αντιαεροπορικά/αντιπυραυλικά συστήματα που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.


Η Ελλάδα, άλλωστε, είναι το μοναδικό κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ που διαθέτει σε υπηρεσία δύο από τα κορυφαία συστήματα αεράμυνας μακρού βεληνεκούς στον κόσμο: το αμερικανικό MIM-104 Patriot PAC-3 και το ρωσικό S-300 PMU-1. Αυτή εδώ είναι η σύντομη παρουσίασή τους.

η συνέχεια στον παρακάτω σύνδεσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.