Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Κυκλοφορία της πρώτης παγκόσμιας έκδοσης του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος “The Cyprus Bail-In: Policy Lessons from the Cyprus Economic Crisis”

Το Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος έχει τη ξεχωριστή χαρά και τιμή να ανακοινώσει την κυκλοφορία της πρώτης παγκόσμιας έκδοσής του, σε συνεργασία με τον διεθνούς φήμης εκδοτικό οίκο Imperial College Press και το World Scientific Publishing.

Πρόκειται για το βιβλίο “The Cyprus Bail-In: Policy Lessons from the Cyprus Economic Crisis”.

Το βιβλίο παρέχει μια λεπτομερή ανάλυση (case study) για τους λόγους που το 2013 οδήγησαν την Κύπρο στο «κούρεμα» και στην πρωτόγνωρη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου η χώρα να αποφύγει την πλήρη οικονομική καταστροφή• συμφωνία, η οποία πυροδότησε την οικονομική κρίση που ακόμα και σήμερα μαστίζει την κυπριακή οικονομία και κοινωνία.

Τα κεφάλαια του βιβλίου είναι γραμμένα από έμπειρους και καταξιωμένους πανεπιστημιακούς οικονομολόγους, οι οποίοι έχουν μελετήσει όλες τις επιπτώσεις της Συμφωνίας στην κυπριακή οικονομία, μέσα από την πάροδο του χρόνου. Με τις αναλύσεις τους, αναδεικνύουν όσα οδήγησαν στην οικονομική καταστροφή, καθώς και τα συμπεράσματα τα οποία εξάγονται από την εφαρμογή της Συμφωνίας, συγκρίνοντας παράλληλα και αντιπαραθέτοντας στοιχεία από άλλες οικονομίες σε περιόδους οικονομικής κρίσης. Συμπεράσματα πολιτικής για την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τον φακό τους να επικεντρώνεται σε μικρού μεγέθους οικονομίες που προσαρτίζονται στη νομισματική ένωση, καθιστούν το βιβλίο αυτό αναγκαίο σε όσους διαμορφώνουν οικονομική πολιτική, είτε αυτοί είναι πολιτικοί, είτε είναι ακαδημαϊκοί.

Επιμελητές της έκδοσης είναι δύο διεθνώς αναγνωρισμένοι πανεπιστημιακοί, ο Αλέξανδρος Μιχαηλίδης – ο οποίος διετέλεσε Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και σήμερα είναι Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Imperial του Λονδίνου - και ο Αθανάσιος Ορφανίδης – ο οποίος διετέλεσε Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (2007 - 2012) και σήμερα είναι καθηγητής για την Εφαρμογή των Παγκόσμιων Οικονομικών και Διαχείρισης στο Sloan School of Management του Massachusetts’ Institute of Technology (MIT), στη Βοστόνη.

Η έκδοση αυτή είναι ουσιαστικά το αποτέλεσμα του 2ου Επιστημονικού Συνεδρίου που διοργάνωσε το Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος, τον Μάιο του 2013, με θέμα «Πέντε Χρόνια Ευρώ στην Κύπρο» με τη στήριξη, τότε, της KPMG και διατίθεται - σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή – στις μεγαλύτερες και πιο γνωστές ιστοσελίδες πώλησης βιβλίων, όπως Amazon UK, Amazon USA, World Scientific Publishing και άλλες.

Λευκωσία, 22 Απριλίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.