Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Αλλάζουν τα πάντα στην Ελλάδα... συλλήψεις, συλλήψεις, συλλήψεις το επόμενο διάστημα. Ανακατεύει την τράπουλα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Αμερικάνοι.

Σχολιασμός και ανάλυση ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ  -  Συνελήφθη ο μεσάζων όπλων Κώστας Δαφέρμος που σχετίζεται με την αγορά 98 αντιαρματικών εκτοξευτών μεγάλου βεληνεκούς νέας γενιάς τύπου ΚΟΡΝΕΤ. Το ύψος της μίζας όπως αναφέρεται στα σχετικά έγγραφα ανέρχεται στο ποσό των 3 εκατομμυρίων δολαρίων προς τον αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα όπου και πρόσφατα ομολόγησε την δωροδοκία.

Ο Κ.Δαφέρμος(φωτογραφία) ήταν ο εκπρόσωπος των συστημάτων της εταιρίας που ήθελε να πουλήσει τα ΚΟΡΝΕΤ στο Ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Άμυνας.


Είναι της πάσης γνωστόν ότι κάθε εποχή έχει και τα δικά της φρούτα.. έτσι και στην πολιτική κάποια στιγμή έρχεται η ώρα για να αλλάξουν πρόσωπα και καταστάσεις. Η παντοδυναμία Λιακουνάκου-Δαφέρμου αλλά και άλλων που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες τον δρόμο για τον ανακριτή και μετέπειτα θα δουν για πρώτη φορά την είσοδο των φυλακών, τελειώνει κάπου εδώ, ήρθε η ώρα για να ανακατευτεί η τράπουλα υπέρ κάποιων άλλων. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά και την μάλλον αποτυχημένη απόπειρα για να βρει χρήματα από την ΡΩΣΙΑ, γυρνά προς την άλλη άκρη του Ατλαντικού και στην πάντα φιλόξενη αγκαλιά των Αμερικανών. Ο Τσίπρας γνωρίζει ότι για να μην πέσει πρόωρα θα πρέπει να κάνει υποχωρήσεις και μάλιστα μεγάλες μια από αυτές είναι και το πλεύρισμα των Αμερικάνων για βοήθεια πάνω στο ζήτημα του χρέους, οι Αμερικανοί όμως δεν θα δώσουν στην Ελλάδα αυτό που θέλει αν δεν πάρουν στο πολλαπλάσιο από αυτό που ζητούν. Η πρώτη σφοδρή πίεση ήρθε από την πλευρά της Ουάσινγκτον στον Υπουργό των Εξωτερικών Ν.Κοτζιά για το θέμα της αναγνώρισης του Κοσόβου, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ ζήτησε την άμεση αναγνώριση του Κοσόβου και αν είναι αυτό δυνατόν να γίνει μέχρι το τέλος του 2105, Η Ρουμανία μια εκ των χωρών που και αυτή δεν έχει αναγνωρίσει το κρατίδιο αυτό φαίνεται ότι θα το πράξει προς στο τέλος του έτους ή στις αρχές τους 2016. Η Αμερικανική πλευρά ζήτησε να κάνει το ίδιο και η Ελλάδα με τις πρώτες πληροφορίες να λένε ότι η Ελλάδα θα το κάνει αλλά με μια ιδιόμορφη ανακοίνωση που όμως στην ουσία της θα κάνει λόγο για αναγνώριση. 

Ο Τσίπρας θέλει όσο τίποτε άλλο την στήριξη των Αμερικάνων γι αυτό και προσπαθεί να ανακατέψει την τράπουλα όσο γίνετε ποιο βίαια ώστε η νέα γενιά που θα αναδειχθεί να δηλώσει πλήρη υποταγή στο σύστημα εξουσίας του Αλέξη Τσίπρα. Λιακουνάκος και Δαφέρμος ήταν παιδιά που τα ανέδειξε η συμμορία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ήταν αυτοί αλλά και άλλοι τόσοι που έκαναν πάρτι όταν τα δυο αυτά κόμματα κέρδιζαν τις εκλογές. Οι Αμερικάνοι το αποφάσισαν, το πρότειναν στον Τσίπρα και ο Πρωθυπουργός το απεδέχθει.. εμείς ως πολίτες το ανακάτεμα αυτό της τράπουλας θα το δούμε σε 20 με 25 χρόνια, όταν η νέα φουρνιά θα κάνει τον κύκλο της και θα πάει και αυτή με κάποιον τρόπο στο περιθώριο. Έτσι γεννά η πολιτική και έτσι πεθαίνει ότι δεν την συμφέρει.

Το "ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ" αλλάζει και γίνετε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. Ο Συριζα αποφάσισε να αγκιστρωθεί βίαια στο άρμα των Αμερικάνων γι αυτό και το Ελληνικό ΥΠΕΞ πριν 3-4 εβδομάδες αποφάσισε πάλι μέσω της Ρουμανίας που το αποφάσισε πρώτη με διαφορά ολίγων ωρών, να κλείσει τον εναέριο χώρο στα Ρωσικά μεταγωγικά προς την ΣΥΡΙΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ότι άλλη διέξοδο δεν έχει πολιτική.. και αναζητά έναν καλό φίλο όπως πιστεύουν στην κυβέρνηση για να τον βρουν μπροστά τους όταν τον χρειαστούν στην δύσκολη στιγμή(διαπραγμάτευση χρέους), αρωγό και συνοδοιπόρο.

Θα ανακατευτεί η τράπουλα κι άλλο... θα συλληφθούν αρκετοί μέχρι η τράπουλα να βρει νέους παίκτες και νέο τραπέζι, ο ντίλερ βρέθηκε και δεν είναι άλλος από τους Αμερικάνους.. οι παίκτες αναζητούνται.. αλλά θα βρεθούν, το σύστημα βλέπεται αρέσκεται στο να φτιάχνει πρόθυμους.

Αυτό είναι το οπλικό σύστημα που έστειλε τον Δαφέρμο στην Δικαιοσύνη... υπομονή θα ακολουθήσουν κι άλλες συλλήψεις, για άλλα οπλικά συστήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.