Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Βομβιστική επίθεση με 30 νεκρούς και 126 τραυματίες στην Άγκυρα σε συγκέντρωση για το Κουρδικό. (ΒΙΝΤΕΟ)

Βομβιστική επίθεση με τουλάχιστον 30 νεκρούς στο κέντρο της Άγκυρας, με προφανή στόχο προσυγκέντρωση πορείας για το Κουρδικό: Διπλή έκρηξη έσπειρε θάνατο και πανικό στον κόμβο του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού στην τουρκική πρωτεύουσα πριν τη συγκέντρωση για τη μεγάλη «πορεία ειρήνης».

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε πως στην διπλή έκρηξη σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 άτομα και έχουν τραυματιστεί άλλοι 126.

Αξιωματούχοι της τουρκικής κυβέρνησης μιλούν, σύμφωνα με το Reuters, για τρομοκρατική επίθεση και εξετάζεται αναφορά περί βομβιστών αυτοκτονίας.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, συγκάλεσε εσπευσμένα σύσκεψη με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας ενώπιον της επίθεσης.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στον κόμβο του κεντρικού σιδηροδρομικού το πρωί του Σαββάτου πριν από συγκέντρωση για μεγάλη «πορεία ειρήνης» με φόντο τη νέα σύγκρουση στο μέτωπο του Κουρδικού.

Λίγο μετά τις 10:00, όταν είχαν ήδη αρχίσει αρκετοί για την πορεία που διοργάνωναν συνδικάτα -αρκετοί με σημαίες του φιλοκουρδικού κόμματος HDP- σημειώθηκε η πρώτη έκρηξη. Η δεύτερη ακολούθησε ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.