Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΚΥΠΡΟΣ Ολοκληρώθηκε η Άσκηση «ΝΙΚΗΤΗΣ-2015» (Φωτογραφίες)

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς ανακοινώνει ότι, από την Τρίτη 06 Οκτ 2015 έως την Παρασκευή 09 Οκτ 2015 η Εθνική Φρουρά εκτέλεσε άσκηση μετά στρατευμάτων.

Η άσκηση διεξήχθη σε όλη την επικράτεια της ελεύθερης Κύπρου και σε αυτήν συμμετείχαν όλες οι Μονάδες της Εθνικής Φρουράς, η Ελληνική Δύναμη Κύπρου, η Αστυνομία, η Πολιτική Άμυνα και το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.


Σκοπός της άσκησης ήταν η επιχειρησιακή εκπαίδευση του προσωπικού, επί ρεαλιστικής βάσης, η βελτίωση του πνεύματος διακλαδικής συνεργασίας, η εξέταση νέων πρακτικών στη σχεδίαση επιχειρήσεων και η χρήση του προσωπικού και των μέσων για τη δημιουργία συνθηκών επαύξησης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της ΕΦ ημέρα και νύχτα, η ευρεία χρησιμοποίηση των επιχειρησιακών εργαλείων της Δύναμης, στην υποστήριξη των τμημάτων σε θέματα Διοικητικής Μέριμνας και η ευρύτερη συνεργασία της ΕΦ σε θέματα Άμυνας και Ασφάλειας με τις λοιπές συνιστώσες Εθνικής Ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η άσκηση κρίθηκε ιδιαίτερα επωφελής και εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.