Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΔΟΤΕΣ..... ετοιμάζονται να ανοίξουν τον φράκτη στον Έβρο για να περνούν οι λαθρο-εισβολείς ανενόχλητοι!


Το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σύνορα στον Έβρο για καταγραφή και εύκολη διέλευση των προσφύγων προς άλλες χώρες εξετάζει, απ’ ότι όλα δείχνουν, η νέα κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού αρμόδιου για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.


«Για να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες πρέπει να βοηθήσουμε τους πληθυσμούς που υφίστανται την προσφυγική πίεση», δήλωσε σε συνέντευξή του, «αλλιώς δημιουργείς χώρο να βγουν ακροδεξιά, ξενοφοβικά και ρατσιστικά στοιχεία». Τόνισε οτι οι Έλληνες είναι ένας προσφυγικός λαός, κάνοντας μάλιστα τη σύγκριση της σύγχρονης μεταναστατευτικής κρίσης με αυτήν της Μικρασιάτικης καταστροφής.

Στόχος όπως είπε είναι να φτιαχτούν υποδομές υποδοχής που θα καλύψουν ροές το ερχόμενο καλοκαίρι, καθώς το χειμώνα αυτές θα μειωθούν λόγω κακών καιρικών συνθηκών. «Χρειάζεται υπομονή και οι πολίτες έχουν επιδείξει υπομονή και αλληλεγγύη παρά τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που έχουν υπάρξει», υπενθυμίζοντας ότι πάνω από το 80% αυτών που εισέρχονται στην Ελλάδα είναι πρόσφυγες πολέμου.

Θετικός σ’ αυτό το ενδεχόμενο έδειξε να είναι και ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ,Δημήτρης Ρίζος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “Πρακτορείο 104,9”, τονίζοντας οτι ο φράχτης στον Έβρο θα παραμείνει για διάφορους λόγους, αλλά οτι η πρόταση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για να ανοίξει και να επιτραπεί η εύκολη πρόσβαση στους πρόσφυγες στην Ελλάδα για να περνούν tranzit σε άλλες χώρες, είναι καλή.
Ο κ. Ρίζος σημείωσε οτι ο Έβρος έχει εμπειρία στην υποδοχή προσφύγων αλλά και καλή παρουσία συνοριοφυλάκων, που ενισχύεται περαιτέρω από την παρουσία τηςFRONTEX, και συνέχισε ότι η καταγραφή ταυτότητας των προσφύγων μπορεί να γίνει τόσο στην Τουρκία, όσο και στην Ελλάδα.

“Το να βάλεις φράχτη σε πρόσφυγες, που έρχονται από εμπόλεμες περιοχές, δεν εξυπηρετεί, γιατί θα βρουν άλλη τρύπα να περάσουν”, είπε ο κ. Μουζάλας, επισημαίνοντας ότι ο φράχτης βοήθησε στον έλεγχο των ροών το καλοκαίρι, όπου ο ποταμός Έβρος είναι 100% βατός. “Η υποδοχή μπορεί να γίνει με ελεγχόμενο τρόπο, όπως γινόταν”, κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.